Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

Položeni vijenci uoči dana Svih svetih

opis slike

Još jednom - hvala

Ispred velikog križa na samoborskom Gradskom groblju 31. listopada položen je vijenac i zapaljene su svijeće u spomen na naše mrtve uoči blagdana Svih svetih. Već prema tradiciji na groblju su bila izaslanstva Grada Samobora, predvođena gradonačelnikom Antunom Dubravkom Filipcem, njegovim zamjenicima Maricom Jelenić i Tomislavom Mastenom te predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Makarunom. Svijeće su zapalili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske postaje Samobor, Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva, ravnatelji srednjih i osnovnih škola s područja grada, predstavnici političkih stranaka, civilnih udruga i društava, a potom je molitvu za sve pokojnike izrekao samoborski župnik Vlado Bogdan.
Nakon što je položen vijenac i zapaljene svijeće kod križa na groblju, okupljeni su se uputili do spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata u Parku domovinske zahvalnosti, gdje su također zapalili svijeće i pomolili se za pokoj svih duša.
U petak, 31. listopada, u 18 sati u župnoj crkvi Svete Anastazije bit će služena misa za sve poginule branitelje. Na dan Svih svetih, 1. studenog, poldanjica u čast Svih svetih bit će služena u 10 sati i 30 minuta, a na Dušni dan, 2. studenog, u 10 i 30 bit će služena misa za sve pokojne župe Samobor. Na Dušni dan bit će služena i misa na groblju kod kapelice časnih sestara u 15 sati.
M.Š.

Preneseno sa Glasnika Samobora i Svete Nedelje

Post je objavljen 02.11.2008. u 21:04 sati.