Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

11.SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA VZZŽ-a

VRBOVEC
Piše: Damir Marenić

U četvrtak 30.listopada održana 11.sjednica predsjedništva VZZŽa. Pročitan prijedlog financijskog plana za sljedeću godinu, sredstva za vatrogasce koji su bili na dislokaciji nisu prosljeđena od strane DUZS-a te se planira stručni izlet na Kvarneru.

U prostoru DVD Vrbovec održana je 11.sjednica Vatrogasne zajednice zagrebačke županije. Kroz Dnevni red koji se sastojao od 7 točaka verificiran je zapisnik sa 10.sjednice, zatim je pročitano financijsko izvješće za period od siječnja do listopada 2008.godine te prijedlog financijskog plana rada za 2009.godinu.Prve tri točke koje je pročitao tajnik Zajednice Josip Novosel prihvaćena su jednoglasno. Pod točkom tri koja se odnosila na financijski plan za 2009.godinu predsjednik Stjepan Ptićek osvrnuo se između ostalog i na praćenje vatrogastva u posljednje vrijeme te istakao zadovoljstvo u tom dijelu pogotovo na onaj dio koji se odnosi na zagrebačku županiju . U točci 4 koja se odnosila na program 200+200=50% ima dosta Zajednica koje se nisu prijavila iz razloga što ih lokalna samouprava ne može pratiti dok je Marijan Đurinec iz VZO Brckovljani istakao kako su se oni držali odredbe da se Zajednice ne javljaju svaku godinu kako bi svi dobili priliku.

Pitanje koje je zanimalo većinu Zajednica je i ono o dodjeli sredstava za vatrogasce koji su bili na dislokacijama.Predsjednik Ptićek odgovorio je kako iz DUZS-a još nisu proslijeđena sredstva i tu je nastao zastoj te kada stignu sredstva bit će proslijeđena na Zajednice. Razmatrale su se i zamolbe pojedinih Zajednica,delegati su upoznati sa promjenom službenog vozila jer je istekao leasing te prijedlogom o stručnom izletu kojeg organizira Vatrogasna zajednica zagrebačke županije, temeljem Plana rada, za članove predsjedništva ili zapovjedništva , a koji se planira za termin od 13.-16.studenog na području Kvarnera.

Ono što je bitno za Vatrogasnu zajednicu grada Sveta Nedelja to su dodjeljena sredstva u visini 24.000 kuna na osnovu dospjelih traženja a odnosi se na plan programa 200+200= 50 % koji se provodi već par godina , te dodjeljenih 7.000 kuna za sufinanciranje svjetlosne signalizacije za kombi vozilo DVD-a Sveta Nedelja .


Post je objavljen 01.11.2008. u 22:59 sati.