Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Hrvatska ima 2 svjetska juniorska prvaka!!!

Dogodilo se ono čemu smo se svi potajno nadali. Hrvatska je dobila svjetske prvake do 18 godina!!
Vlasnici titule su Ivan Šarić, najveća nada hrvatskog šaha i budući nositelj reprezentacije i estonska Hrvatica Valentina Golubenko koja je doslovno "potukla" konkurenciju.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Inače Šarić je u veoma napetom turniru do 18 postavljen za 4. nositelja te je na kraju sa 8 bodova podijelio 1. mjesto, no zahvaljujući boljem buholcu zauzeo je prvo mjesto ispred Vijetnamca Nguyena i Amerikanca Shanklanda. Ivan je za razliku od Herceg-Novog ponovio sjajnu igru ko i prošle godine u Šibeniku kada je osvojio Europsko prvenstvo, te potpuno zasluženo osvojio naslov Svjetskog prvaka.
PARTIJE
Na ovom linku pogledajte parove i rezultate.

Valentina Golubenko je također postavljena za 4. nositeljicu, a igra joj je bila besprjekorna. Osvojivši 9 bodova iz 11 partija izgubivši samo jednu partiju i to zadnje kolo kada je već osvojila naslov praktički se "prošetela" prvenstvom. 2. je bila Indijka Preethi, dok je 3. mjesto pripali Ruskinji Giryi.

Od naših ostalih predstavnika 50 posto su nadmašile Iveković Tihana i Deur Zrinka sa 6 bodova zauzevši 32. odnosno 19. mjesto. Hrvatsku su predstavljali još Iveković Zvonimir, Božidar te Pošmuga Suzana. Zvonimir je osvojio 5.5 bodova i 37. mjesto, Božidar s 5 bdova 57. mjesto, dok je Pošmuga s osvojenih 4.5 bodova 56.

Za kraj, valja napomenuti da je Hrvatska na kraju prvenstva 3. reprezentacija po uspješnosti odmah iza Indije i Vijetnama, dok su iza nje Rusija,Kina,Ukrajina,Mađarska...
Zaista fantastičan uspjehza tako malu zemlju kao Hrvatska!

Bravo Ivan i Valentina!!

Uskoro očekujte partije Šarića i Golubenko na Shirovu.

Post je objavljen 30.10.2008. u 20:54 sati.