Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/triesduja

Marketing

Stres

Stres je neizbježan dio života svakog čovjeka. To je izrazito složen proces interakcije između određene osobe i njenog života. Predstavlja način na koji mentalno, fizički i emocionalno reagiramo na različita stanja, promjene i zahtjeve u našem životu.


Željela bih prokomentirati utjecaj stresa na javne ličnosti. Jedna od naših medijskih ličnosti mi je jednom rekla: „Opasno je to kad uđeš u taj svijet“ – misleći na svijet javnosti i medijske eksponiranosti. Imala je pravo! Jer osoba koja se prepušta javnome životu, od sebe i od publike očekuje mnogo. Zabljesnu je blicevi, kamere, obožavatelji, naslovni članci, novine i cijeli taj svijet glamura – osoba je izvan sebe, ogrnuta plaštem slave, ali s vremenom medijima prestaneš biti zanimljiv i sve odjednom utihne. E, tada se treba znati nositi s tim stanjem! Jedno od rješenja je brzo početi raditi na sljedećem projektu koji će ponovno biti medijski popraćen, ali najbolje je unaprijed prije prvotnog upuštanja u „svijet glamura“ biti svjestan značaja medija, marketinga i što je najvažnije vlastite ličnosti. Treba zadržati konstantu! Ne postati „pun sebe“ jer to može u trenutku medijskog i javnog zatišja dovesti do prevelikog stresa i depresije!...a u najgorem slučaju može imati i kobne posljedice!

Blještavilo svakog od nas lako ponese; to je slatko i primamljivo, ali nitko ne može stalno biti na vrhu, stoga ako čovjek nije svijestan, dođe do teških depresija.

Negativni učinci stresa mogu imati velikog utjecaja na vaše zdravlje, bilo da se radi o negativnim učincima na ponašanje ili na pogoršanje nekog kroničnog oboljenja. Pod pritiskom stresa, neki ljudi mogu početi prekomjerno konzumirati alkohol i cigarete, smanjiti količinu fizičkih aktivnosti ili jesti neuravnoteženu prehranu. Stres može uzrokovati i manjak sna, a može spriječiti i redoviti odlazak liječniku ili zubaru, kada je to potrebno.

A za sve blogere, jedna zanimljiva informacija – jedan od rješenja kako se nositi sa stresom:
• pisanje - sve je više istraživanja koja pokazuju kako pisanje o stresnim situacijama i okolnostima može pomoći otpuštanju stresa i poboljšanju bolesti i stanja na koja utječe stres. Preporučuje se oko 10-15 minuta pisanja dnevno, a na papir možete prenijeti vaše viđenje stresnih situacija i vaše osjećaje

A sada malo marketinga… svakako me posjetite na Facebooku:

http://www.facebook.com/profile.php?id=1160131114&ref=profile#/group.php?gid=58102565984&ref=ts

ili

http://www.facebook.com

u gornjem lijevom uglu je tražilica, upiši: TRIESDUJA
otvori ti se grupa,
uđi, registriraj se, prošvrljaj, ostavi komentar :)

ili vidi web:

http://www.tatjanaudovic.com/


Post je objavljen 30.10.2008. u 16:27 sati.