Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Novi broj Globusa



Jedan američki političar je jednom izjavio: „Nisam dovoljno pametan da bih si mogao priuštiti laganje!“
Gledam današnju naslovnicu Globusa i razmišljam o ljudima koji su je izradili. Vjerojatno se osjećaju strašno pametno kad su se upustili u ovakvo ponašanje.
Pitam se.... koliko su sretni ljudi koji se služe ovakvim stvarima da bi izgradili svoje karijere?
Ma koliko mora iznositi plaća da bi netko pristao biti lešinar, hijena i lažljivac? Gaze po svježim ranama roditelja, ponižavaju nevinu žrtvu koja se ne može sama braniti.
Maaa čak da je ta vijest i istinita... koliko je ukusno objaviti je u ovom trenutku ili bilo kojem drugom trenutku?
Normalno je da policija u ovom strašnom slučaju mora provjeriti sve iz života pokojnice... ali mislim da je bljutavo obavještavanje javnosti o intimnim detaljima iz života žrtve, a kako imamo priliku vidjeti... u nedostatku pravih informacija počeli su ih sami izmišljati... i sve to radi novca... radi bolje prodaje.
Informacija je najmoćnije oružje našeg doba. Za posjedovanje klasičnog oružja čovjek mora imati dozvolu. No korištenje informacije kao oružja nije baš najsretnije regulirano.
U ovoj zemlji mediji su pokrenuli puno pozitivnih stvari i strašno je važno da budu slobodni. No ipak mislim da bi HND ili ne znam više tko trebali posvetiti malo više pažnje na one novinare koji svojim tekstovima manipuliraju javnošću, upropaštavaju ljudima živote i truju nam svakodnevnicu svojim agresivnim neistinima ili tekstovima koji od Hrvatske stvaraju jednu veliku tračaonu, te odvlače pažnju javnosti sa pravih problema koji tište ovo društvo.



Post je objavljen 29.10.2008. u 23:17 sati.