Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/limun10

Marketing

Hrvatska razbila Fince na oproštaju od Ledene dvorane!

Image Hosted by ImageShack.us


Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je Finsku sa 39-20 u prvoj utakmici kvalifikacija za EP, koje će se 2010. godine igrati u Austriji. Sada slijedi put u Mađarsku...
Hrvatska je pobjedom nad Finskom krenula u kvalifikacije za EP. Bio je to sudar neravnopravnih protivnika. Hrvatska je za prvih 30 minuta zabila kao Finska za 60. Prvo poluvrijeme +10, drugo poluvrijeme +9. Priliku su dobili svi, pošteno se istrčali i “polovili u igri” za kudikamo teži posao koji ih očekuje u nedjelju u Mađarskoj.
- Zaslužila je naša reprezentacija čestitke za pristup. Ovaj pomlađen sastav imao je uspona i padova u igri, ali nastup možemo ocijeniti dobrim - rekao je u uvodu Lino Červar nakon utakmice.

A utakmica je bila jednostavna. Hrvatska bolja za nekoliko klasa. Finska je igrala samo dok je trajalo malo snage koje su imali čvrsti hokejaši. No, u rukometu nema klizaljki. Krenuli smo s obranom 3-2-1 u klasičnoj postavi Špoljarić iza, Vori ispred, halfovi Metličić i Duvnjak. U napadu je Špoljarića mijenjao Vuković, na krilima su bili Štrlek i Zrnić. Branio je Kelentrić nakon dugo godinama, pa je trebao malo vremena za poloviti konce.
Nakon 4:4 Finci su počeli griješiti. Glava i noge nisu više slušali jedno drugo, lopta je ispadala, a Hrvatska lako zabijala. Sa 4:4 na 8:4, onda mala stvaralačka pauza, pa sa 14:10 do 20:10 na poluvremenu.
Metličić je izašao nakon okršaja s robusnim Kangasom, Vuković je ostajao u obrani, a mijenjali su se Buntić i Špoljarić. Ubrzo je odmor zaslužio Vori (Anušić), pa Duvnjak (Bičanić). Sve je djelovalo lako, čak i kada smo zbog promjena morali prijeći u plitku formaciju. Nije bilo smisla trošiti se bez razloga, jer Finska nije bila ozbiljan protivnik.
- Rezultat pokazuje razliku. Mi smo se trudili, ali... Hrvatska je ponajbolji sastav na svijetu i realno nismo ni imali velika očekivanja - zaključio je finski strateg Westerlund.

Drugi dio na krilima su odigrali rastrčani Horvat i Šprem bez lopte. Vidjeli smo po običaju u ovakvim situacijama dobro rolu Drage Vukovića i pitanje je zašto je ne vidimo češće jer očito da je Vuković vrlo upotrebljiv. Vidjeli smo šefa Duvnjaka, pa Buntića u oba pravca. Nije bilo teško, bilo je dobro. A pravi posao tek slijedi.
- U početku se osjetio grč, ali kada smo se oslobodili, bilo je i kontri i dobrih akcija. Ne bih nikoga izdvojio jer držim i sada da je momčad naša najveća snaga. Za Mađarsku? Čeka nas teža utakmica, veći pritisak. Očekujem da se oporavi Tonči Valčić i da nam bude na raspolaganju za tu važnu utakmicu. Što se kapetana Metličića tiče, on je dobio udarac u početku, no, sigurno će biti u momčadi za Veszprem - zaključio je Červar.
Zanimljiv sastav se dogodio u srijedu, silom prilika i taj zanimljiv sastav pokazao je da tu ima puno, puno dobrog materijala za veliki posao. Samo da bude vremena...



Post je objavljen 29.10.2008. u 22:40 sati.