Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neolina

Marketing

U boji


Sve si nesto gledam ruke pa se mislim kako bi rado vidjela i vase. Cisto da vidim koje su boje ruke blogera koji pisu postove pune kojecega pa tako i likova iz podzemlja, zemlja i nadzemlja. Katkad i u oblake povirimo. Cini se da veci dio pucanstva ima obojane ruke. U crvenoj boji. S okusom krvi.
Ni novinari vise nisu ka sta su bili, rekose neki drugi novinari. Novinarske bagaze, nistarije, bande, klike, monstrumi, lesiniri. Oni poticu na ubojstvo nevinih ljudi. Oni biraju mete. Kaze novinar za novinara.
A znamo, naravno, da je novinar zbog kojeg im ruke pocrvenise i krvlju mirisase, bio nadasve andjeo. Tko se uopce drznuo o tom andjelu, ikada i sada, napisati nesto ruzno a kamoli, nedaj boze spominjat ga uz podzemlje, zemlje i nadzemlje?
Dobro kaze Feric u otpusnom pismu: Svirepo ubojstvo vjecnog djecaka. Ma ko nad tim naslovom, u utpusnom pismu, nebi pustio suzu? Pa kad jos znamo da je taj vjecni djecak k tome bio i nestasan, svakako imamo dodatni razlog da suzu pustimo i iz drugog oka. Mene se kod tog covjeka, uz njegove veze sa podzemljem, zemljem i nadzemljem, dojmio i njegov idilicni bracni zivot. Potvrda da je taj covjek zaista vjecni djecak, nestasni djecak. On, zenica, ljubavnica, ljubavnicin muzic...sve to zacinjeno kokainom, ludjackim kosuljama i inim stvarima i dogadjajim zbog kojih bi mi trebali biti cvilidrete. Doduse jedna kosulja im nije bila dovoljna, no, ne cjepidlacimo. Neki su dobili kosulju a neki moped.
Pocitala sam na blogu jedne meni nadasve mile i drage osobe, post pun ljubavi prema vjecnom, nestanom, djecaku. Post joj je doduse totalno nezanimljiv ako niste placljivo zaspolozeni prema spomenutom dogadjaju i mopedu, ali je ispod jedan zanimljiv podatak koji polako ulazi u legendu. Kazu da je na sprovodu nasem nestasnom djecaku bilo tisucu ljudi. Petsto kriminalaca i petsto zastitara. I sve se nesto kontam, gle, pa tamo je bio i Mesic. Pa cekaj malo, u koju petstoticu on spada? Prvui ili drugu? Nekako mi bas ne slici na zastitara. A mozda je on bio onako usput? Mozda je bas taj dan odnio kakav vijenac na velikogoricko groblje, drugovima partizanim poginulim u enobeu? Mozda je bila kakva godisnjica zelengore, neretve, sutjeske, drvara? Jer nekako imam osjecaj da on nije bio u ulozi zastitara a suludo mi da se predsjednik ljepe nase nadje na tom petsto/petsto skupu.
A bo, vrag bi ga znao.
No, kad smo vec kod zelengore, neretve, sutjeske i drvara, nemogu da ne spomenem svoje odusevljenje izborom DVD-a koji se mogu naci na nasim kioscima. Stanem jutros pred kiosk kao ono Tile bulji kroz staklo. Tiletu se pridruzio Walter iz Sarajeva i vidim bogami, pridruzice im se i otpisani (otpisani...pa kad ce zaboga vise biti otpisani?). Pricekajmo i Boska bombaša, Mirka i Slavka i moci cemo se podiciti zavidnom kolekcijom nadasve vrijednih DVD-a.



Post je objavljen 29.10.2008. u 21:10 sati.