Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NOVE VATROGASNE INTERVENTNE ČIZME IZ ROSENBAUERA

ZAGREB

Čizme koje koriste vatrogasci moraju u prvom redu osiguravati potpunu zaštitu. Uz zaštitu, čizme je potrebno jednostavno obuvati. Iz tih razloga, ROSENBAUER predstavlja potpuno novi sistem vezivanja čizmi pod nazivom BOAR.

Kao rezultat tog sistema vezivanja, koji dolazi iz područja sportske obuće, čizme se stalno prilagođavaju individualnom obliku noge i jednostavno se otkopčavaju na gumb.Nova zaštitna čizma ROSENBAUER je razvijena je uz intenzivnu suradnju sa više vatrogasnih postrojbi.Optimalnu sigurnost udružuje sa neponovljivom udobnošću. Membrana SIMPATEX i vodonepropusna obrađena koža osigurava, da je unutrašnjost čizme uvijek suha, a višeslojni potplat sa ugrađenim zračnim jastučićima pruža odličnu zaštitu, kako na hladnoću, tako i na toplinu.Čelični uložak u potplatu, kao i čelična kapica, osigurava potpunu sigurnost stopala. Udobnost korisnika je dodatno poboljšava sa petnim uloškom a koji, zajedno sa preciznom oblogom osigurava sigurnost gležnja.

BOAR sistem vezanja nudi znatno povećanu udobnost nošenja čizmi. Ovaj sistem vezanja se upotrebljava kod sportske obuće , kao i obuće koje koriste snowboarder-i.Tu ideju je upotrijebio i ROSENBAUER kod razvoja svojih vatrogasnih čizmi. Ovaj sistem se sastoji od naprednog načina vezivanja, koji omogućava brzo zatezanje i otpuštanje sajle pomoću gumba, zakretanjem, odnosno, pritiskom na gumb.To znači, da kod vatrogasne čizme, cijelom visinom prolazi specijalna čelična sajla koja se otpušta i zateže pomoću gumba.Gumb se nalazi na gornjem dijelu jezika čizme i opremljen je sa povratnom vezom, kojom se kod procesa vezanja automatski ostvaruje željena napetost sajle.Kada se gumb pritisne i zavrne, dobijemo optimalnu udobnost i sara čizme prianja uz nogu kao rukavica.Ako gumb jednostavno potegnemo, dolazi do opuštanja sajle i korisnik veoma jednostavno čizmu može skinuti sa noge. Mi Star


Post je objavljen 29.10.2008. u 17:26 sati.