Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

Očekivano uvjerljivo protiv Finaca:)

Kvalifikacije za EP u Austriji 2010.
Skupina 4
Hrvatska-Finska 39-20 (20-10)
Ledena dvorana Doma sportova
Suci: Arturas Malasinskas (LTU) , Valdas Gecevicius (LTU)
Delegat EHF-a: Stevan Popov (SRB)

Isključenja:
Hrvatska- 6 minuta
Finska- 8 minuta
Sedmerci:
Hrvatska-4/5
Finska- 1/2

Muška rukometna reprezentacija odigrala je svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2010. koje će se održati u Austriji. Reprezentacija je napokon nakon lipnja 2003. ponovno u Ledenoj dvorani Doma sportova vjerojatno posljednji put jer bi se sportski svijet trebao preseliti u Arenu. Bez nekoliko najboljih svjetskih igrača (Balića, Džombe, Lackovića, Dominikovića, T.Valčića...), s 19 golova razlike nadigrana je u rukometnom svijetu ne tako poznata i moćna reprezentacija Finske.
Ville Kangas zabio je prvi pogodak za prvo i jedino vodstvo Finaca. Vori uzvraća nakon čega je već u 3.minuti dosuđen prvi sedmerac za Hrvatsku koji nije realizirao Vedran Zrnić. Dvije minute kasnije svoj prvi pogodak u prvom nastupu za A reprezentaciju postigao je mladi Manuel Štrlek. Stenius izjednačava na 2-2 nakon čega nas u vodstvo ponovno vraća Vori, ali je J. Karlsson već minutu kasnije bio precizan sa 7 metara. Petar Metličić u 7.minuti dobiva neugodan udarac u glavu koji sam svrstava u Top 5 udaraca u glavu njegove karijere te priliku za igru dobiva Denis Buntić. Za 4-3 zabija Vuković, Vallo uzvraća, a tada Štrlek ponovno zabija sa 7 m i naše vodstvo od 5-4. Vuković povećava na 2 gola razlike nakon čega je dva puta precizan bio sjajni mladi Štrlek za 8-4. Stenius smanjuje na 8-5, a Vori uzvraća s dva pogotka za dvostruko vodstvo (10-5). Finci su razliku od 4-5 golova zadržali do 22.minute i njihovog posljednjeg pogotka u prvom poluvremenu za 14-10. Do kraja poluvremena zabili su Zrnić, Štrelk i dva puta Duvnjak i Bičanić te Hrvatska na poluvrijeme odlazi s 10 golova razlike i uvjerljivo boljom igrom.
Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak dobre igre. Nakon Kelentrića koji je branio u 1.poluvremenu na vrata je stao Mirko Alilović koji brani prvi napad Finaca. Horvat postiže pogodak za 21-10 nakon čega su za Finsku i smanjenje našeg vodstva na 8 golova razlike precizni bili Kangas, Vallo i Sillanpaa. Vuković i Horvat pogađaju za 23-13 na što ponovno uzvraćaju Kangas i Vallo. Uslijedila je mini serija od 6-1 Horvata, Vukovića, Buntića i Duvnjaka koji je zabio 3 gola te je Hrvatska podigla svoje vodstvo na 13 pogodaka razlike (29-16). Do kraja se poluvremena razlika samo povećavala te su u posljednjih deset minuta Finci postigli tek 2 pogotka. Posljednji je 39. pogodak za Hrvatsku zabio mladi Damir Bičanić iako smo svi priželjkivali i četrdeseti. Utakmicu je obranom završio Mirko Alilović. Domagoj Duvnjak najučinkovitiji je igrač utakmice s 9 golova. Hrvatska je iskoristila 65% napada, Finska samo 33% te je izgubila 10 lopti, za razliku od Finaca koji su izgubili čak 23 lopti.
Naši su dečki uvjerljivo svladali Finsku s 19 pogodaka razlike te su još jednom dokazali da se bez onoga koga nema mora i može. Uzeli su 2 boda, a po nova dva otići će u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici ove godine u Veszprem 02.11. Sljedeće ih godine još očekuju Grčka i Slovačka s kojima se osim Finaca i Mađara nalazimo u 4.skupini.
za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL i rukometanu anchi:p


Post je objavljen 29.10.2008. u 19:57 sati.