Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/th1950

Marketing

Konavljanin - Hajduk 0:2 (Andrić 24, Ibričić 49)

Hajduk se nije puno mučio u Grudi, lakoćom su Bijeli osigurali prolaz u četvrtfinale Kupa. Trećeligaš iz Čilipa bio je ravnopravan početnih 15-ak minuta, a onda je prekrasni zgoditak Andrića utakmicu odveo u jednosmjernu ulicu. Hajduk je početkom drugog dijela stavio pečat na pobjedu, ali mogli su to ostvariti i mnogo ranije. Ispromašivali su se, međutim to ionako nije vijest. Da Hajduk nema problema s realizacijom još uvijek bi na klupi sjedio Vučević, a ovako će pitanje 'kako riješiti neefikasnost i povećati koncentraciju u napadu' biti velika enigma i za budućeg trenera.

Uoči početka mali je zrakoplov s transparentom “Hajduk živi vječno” nadletio igralište Gnjile i više od 5000 nazočnih navijača. Zrakoplov je naručila Torcida, koja je tim potezom upotpunila ionako sjajno navijačko ozračje koje je vladalo u Grudi, mjestu koje je dalo jednog od najboljih strijelaca Bijelih u HNL-u Zvonimira Deranju. Hajduk je prvu prigodu stvorio već u 3. minuti, kada je centaršut s desne strane Bušić glavom sproveo pored vratiju Skaramuce. Domaćin je ravnopravno uzvratio Hajduku, nisu se igrači Konavljanina prepali Bijelih.

U 17. minuti Stjepo Njire je natjerao Subašića na ozbiljnu intervenciju nakon udarca sa 18 metara. Vratar Splićana je vršcima prstiju loptu izbacio u korner. Hajduk je poveo pogotkom Srđana Andrića u 24. minuti. Kapetan je iz slobodnog udarca sa 25 metara desnom nogom loptu prebacio preko živog zida i pogodio desni kut mreže Konavljanina. Vratar Lovre Skaramuca bacio se u desnu stranu, nije dohvatio loptu, ali je glavom udario u stativu i zbog toga je iznesen s travnjaka i odmah je produžio za dubrovačku bolnicu na pregled.

Splićani su pitanje pobjednika mogli riješiti već u prvom dijelu. Bušić nije uspio s jednog metra loptu gurnuti u mrežu (zasmetao mu je Vukadin) u 41. minuti nakon asista Andrića. U 41. minuti je Ibričić izašao sam pred vratara Jurina, ali je loptu uputio visoko preko vratiju, prema susjednom brdu. U 48. minuti je Gabrić sa dva metra promašio loptu glavom, a minutu kasnije riješena je utakmica.

Rubil je između Špalja i Vukadina poslao loptu za Ibričića koji je prošao vratara i loptu plasirao u praznu mrežu za 0:2. Bušić je mogao u 76. minuti ponovno izašao sam pred Jurina, ali je pričuvni vratar domaćina nogom zaustavio udarac napadača Bijelih.

KONAVLJANIN: Skaramuca, Vukadin, Špalj, Žižić, Radnić, Šmanjak, Čeliković,Njire, Marić, Rafael, Karamatić.

HAJDUK: Subašić, Rubil, Maloča, Pandža, Strinić, Skoko (od 73. Oremuš), Andrić, Jozinović (od 82. Tičinović), Ibričić (od 87. Buljat), Gabrić, Bušić.




Post je objavljen 29.10.2008. u 16:36 sati.