Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

LAŽNE DOJAVE VATROGASCIMA , BLOKIRANI TELEFONI HITNE

KRAGUJEVAC

Kragujevački Telekom je za šest telefona uveo zabranu pozivanja broja 94, sa kojih su nesavjesni građani zvali i blokirali telefonsku centralu Hitne medicinske pomoći. Također, Telekom je u potpunosti isključio jedan telefonski broj sa kog su pored lječnika, uznemiravani i pripadnici policije, vatrogasci i druge javne službe čije je pozivanje besplatno.

- Mi smo prije dva mjeseca zatražili od Telekoma da postavi “lovca” na našu centralu. Netko nas je zvao svakih trideset sekundi, ponavljao pozive, povremeno rekao nešto i držao blokiran telefon 94. Imamo samo dvije linije i to nam je potpuno spriječilo kontakte sa pacijentima, odnosno onim osobama kojim je zaista trebala lječničku pomoć - izjavio je dr Slobodan Kitanović, načelnik Hitne pomoći u Kragujevcu.Prema njegovim riječima, nesavjesni građani su zvali sa mobilnih telefona i javnih govornica, a zvala su uglavnom maloljetne osobe.

- Već više godina imamo takve probleme. Ako su djeca, onda oni to rade više iz igre. Kad su u pitanju odrasli, onda je vjerojatno riječ o osobama koja ili nemaju što da rade ili im je zanimljivo pozivati, kažu poneku riječ i dosađuju - kaže dr Kitanović.Nerjetko su na lažne pozive na teren izlazili i lječnici, i policija i vatrogasci. Svojevremeno su vatrogasci zabilježili poziv i informaciju “savjesnog građanina” da gori sjeno u jednom prigradskom naselju kod Kragujevca. Kad su stigli na mjesto događaja, utvrdili su da požara nije bilo, ali ih je zato “pristojan” mladić zamolio da ga povezu u grad. Naknadno je utvrđeno da je on i pozvao vatrogasce. Kurir


Post je objavljen 29.10.2008. u 14:09 sati.