Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Diskrecija u banci....

Koliko su naši podaci, koje dajemo u banci, pošti, na poslu, kod kupovanja stana, zahtjev za platiti / povratiti porez i sl. papiri doista tretiraju kao poslovna tajna i s njima postupa na dikretan način ????

Nemojte se zavaravati, daleko od diskrecije! I daleko od tajnosti!

Danas sam uletila u našu seosku poslovnicu jedne od onih stranjskih banaka koje ti olako daju kredit, neću sada reći koja je u pitanju...

Poslovnica relativno skučena - jedan prostor sa nekoliko stolova - "Osobni bankar", "Odjel kredita"- zwei komada, ravno dva pulta za "Uplate - isplate" i sa strane sobica Šefice.

Svi nešto rade, premeću papire i drže se strašno mudro.

Ja čekam jer je nešto zapelo kod gospođe ispred mene. A ne rade dva šaltera, nema smisla da sa jednom pišljivom uplatom ne čekam barem petnaestak minuta.

No dobro.

I onda se čuje glas Šefice iz sobe sa strane - Ma M. ne može ti B. biti jamac za kredit... Znaš, ona ima.... bla bla bla...

Doznala da dotični kum - susjed - prijatelj Šefice (jerbo su si bili na ti) ne želi dići kredit, ako mu žena - fufa - susjeda ne bude jamac, a ova pak ne može biti jer ima svoja dva kredita od 1356 i 2440 kuna (da da, onaj prvi je otprilike točan broj, onaj drugi nisam zapamtila jer mi je već para išla na uši van od grozote što slušam!). U jednom trenutku je frajer tražio od Šefice da mu bude jamac, na šta se ova zgrozila. Pa smo onda doznali da Šefica ima kćer studenticu koja će kad - tad htjeli svoj kredit, pa ona čuva svoju kreditnu sposobnost za nju i ne želi svom prijatelju na Ti biti jamac.

Ja nisam starosjedilac našeg malog mjesta, pa ljude baš i ne poznajem. Makar, u tom dotičnom uredu - poslovnici čak i ja poznajem njih dvije - prijateljicu moje prijateljice i mamu Nasljednikovog šulkolege. Kako tek domaći? Oni ih sve poznaju. Da ne velim da vjerojatno poznaju i M. i Š. - i naravno Šeficu!

Htjela sam uletiti u taj minijaturni ured i zalupiti vratima da ne slušam tuđe - da ne velim - intimne tajne i strogo povjerljive poslovne informacije koje je dotična Šefica podijelila sa svima nama. Ili da se s dotičnom posvađam. No, eto, danas nisam imala volje ispravljati "krive Drine". Tako da sam mrko platila svoje i otišla.

No, zato sam vam ovo sve i napisala!

Ako ovaj post čita netko tko bi mogao utjecati na dotičnu situaciju, neka ostavi mail pa će dobiti adresu banke i lokaciju.

Možda bi trebalo smjeniti Šeficu??

Post je objavljen 28.10.2008. u 19:31 sati.