Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indekspress

Marketing

SURADNJA ZA PET
U Karlovcu potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji između Veleučilišta u Karlovcu i Univerziteta u Bihaću

KARLOVAČKO VELEUČILIŠTE NASTAVLJA SA RAZVOJEM MEĐUDRŽAVNE SURADNJE

Ugovorom je predviđena razmjena studenata i nastavnika, znanja, publikacija, te razvoj studijskih programa


KARLOVAC - Čelnici Veleučilišta u Karlovcu i Univerziteta u Bihaću potpisali su danas u Karlovcu sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji. Sporazum je iznimno značajan za daljni razvoj obje visokoobrazovne ustanove, a težnja je da u budućnosti slične ugovore o suradnji Veleučilište potpiše sa zainteresiranim fakultetima iz svih susjednih država.
- Ugodno smo iznenađeni opremom, nastavnicima i brojem studenata Univerziteta u Bihaću. U prvo vrijeme Veleučilište će imati veću korist od ovog ugovora, kojim je predviđena razmjena studenata i nastavnika, znanja, publikacija, te razvoj studijskih programa - rekao je prof.dr.sc. Antun Alegro, dekan Veleučilišta u Karlovcu, prilikom potpisivanja ugovora.

Image Hosted by ImageShack.us

Dekan Alegro (lijevo) i rektor Šahinović (desno) prilikom potpisivanja Ugovora

Rektor Univerziteta u Bihaću, prof.dr.Refik Šahinović, ukratko je pojasnio razlog zbog kojeg se ustanova kojoj je na čelu odlučila na potpisivanje ugovora o suradnji sa karlovačkim Veleučilištem.
- U Bihaću je 1975. godine otvorena ispostava tadašnje Više tehničke škole iz Karlovca i od tada datira naša suradnja. Jedan od motiva je i sveprisutna razmjena nastavnika, budući da još uvijek nemamo dovoljan broj vlastitih kadrova. Suradnju smo bazirali na fakultetima iz okruženja, zbog blizine, budući da treba oko sat i pol vremena vožnje automobilom, te što ne postoje jezični problemi. Naši udžbenici i znanstveni radovi neće zahtijevati posebne recenzije - kazao je Šahinović.

Image Hosted by ImageShack.us

Rektor Šahinović darovao je kolegi Alegru bakrorez sa prikazom starog grada Bihaća

Prema podacima koje je iznio rektor Šahinović Univerzitet u Bihaću u sadašnjem ustroju počeo je funkcionirati 1998. godine, a danas ima sedam fakulteta sa oko 6.800 upisanih studenata. Do sada je diplomiralo oko 1.800 studenata na svim studijima. Ukupan broj zaposlenih kreće se oko 300, od čega na nastavno osoblje otpada oko 70 posto.


tekst: v.v.
foto: v.v.

Post je objavljen 28.10.2008. u 15:45 sati.