Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

East side story - o prijateljstvu


bijasmo u posjeti zaboravljenim krajevima.



stambeni kapaciteti u pozadini, do okupatorsko srboboljševičke okupacije prostora, bijahu Hrvatska. Tome svjedoče i stari narodni stihovi: "pokaaaažiii mi, gdje dunav ljuuuubi neboooo", al mi pokazujemo gdje savu ljubi.



u počast svim braniteljima naše otadžbine, ponosno stadosmo za čedo prijateljskih tvornica u kojima i mnogi naši kruh zarađivaše.


kak turistički uredi i dalje ustraju u falsificiranju povijesti, s druge strane ovog grafita stoji da je to sama priroda isklesala, čuvši molitve (dakle, više Deus sive natura)


neobična reklama za jedno ugledno poduzeće (ili za one koji ne razumiju:preduzeće), i još crnom bojom. kaj je sljedeće, anarhija na ulicama, kruha za sve? pomoz nam ivo banče


nagradna igra: barrez l'intrus. dakle, na ovoj slici ima dva srba, dvije posrbice i dva hrvata. ko detektira ko je u srednjoj kategoriji ('duhovite' odgovore ne će se nagraditi), dobija posebnu nagradu.


kao što se i zna, poturica gori od turčina. al kad član mip sekcije, ugledni oksfordski spoloznavatelj ordinaciju otvara na istoku, vrijedi to zabilježiti.


kud će grom neg u koprive. još jedan poturica u redovima, najperverzniji urbanistički snovi barbarogija (p)ostvarnjenje nađoše, naravski međ nejači.


zovu tzv. avangardi teško odolijevaju suptilnije duše ovog gunjišta, nabrojimo neke:oksi, pijavica i ini. te micić, te zenit, te kurac, te palac, sve nekaj nenormalno. al zato u skrovitim kutcima vrebaju ovakvi primjeri post-dekonstrukcijskih kustoskih praksi.



i za kraj, klasičan primjer barbarogenijske nečistosti. rusin, kamufliran u srba, srčući campari zalijeva souffle koji je netom prije ravničarski 'oplemenio'(pučki:zašarfao) tabascom.

cane-lone

Post je objavljen 27.10.2008. u 13:53 sati.