Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/th1950

Marketing

"Tražio sam pojačanja"

Goran Vučević od jutros i službeno nije više trener Hajduka. Tijekom večeri pojavljivale su se informacije kako će Uprava kluba odbiti ostavku svojeg sad već bivšeg trenera, no Vučevićev odlazak je neopoziv. Potvrdili su to danas i predsjednik kluba i sam Vučević na konferenciji za medije u Poljudu...
"Zahvalio bih se Upravi na povjerenju koje mi je pružila na početku sezone. Bila mi je to iznimna čast i odlično sam surađivao s predsjednikom. Želio bih maksimalno zaštititi svoje igrače koji su za mene bili najbolji na svijetu. Prema njima sam imao odličan odnos i ne bih htio da se sve svali na njih. U ovom trenutku im je itekako potreba pomoć. Što se tiče mog stožera, mislim da se nikad u povijesti kluba nije radilo s više ljubavi i želje. Novom treneru želim sve najbolje i stojim mu na raspolaganju za bilo šta. Želim se zahvaliti i navijačim, nikad neću zaboraviti trenutak u Zagrebu nakon Dinama, to će mi ostati vječno u sjećanju."

Je li odluka u vama kuhala duže vrijeme ili ste odlučili jučer?
"Glavni i temeljni razlog je loša igra i loši rezultati. Možda sam preemotivan, ali Hajduk ne može izgubiti od Croatije i Zadra, remizirati sa Zadrom, a ja sam prvi odgovoran. Odluku sigurno nisam donio naglo. S igračima još nisam razgovarao, danas ću se s njima pozdraviti. Znao sam da će me predsjednik i Uprava nagovarati i zato sam htio da toga bude što manje."

Kažete da igrači nisu krivi, tko onda jest?
"Igrači nekad ne mogu dat više od onoga što znaju. Ne može se tražiti od nekih igrača da naprave čudo, ako to nisu u stanju. Neki igrači su nastojali u svakom trenutku dati sve od sebe, ali nekad to jednostavno ne može. Kad sam izvukao maksimum, mi smo dobili Dinama, ali kad bi jedan ili dva zapeli, nismo mogli lako dobiti nikoga."

Jeste li tražili pojačanja kad ste vidjeli da je ovaj kadar limitiran?
"Mislim da vi novinari jako dobro znate što sam ja tražio."

Znači li to da je ova momčad nedovoljna za Hajdukove ambicije?
"Ako smo bili u stanju pobijedit Dinamo u Zagrebu onda je to bio put kako smo trebali igrati cijelo vrijeme. Nažalost, ja to nisam uspio ponoviti. Imao sam svoju viziju i stil treniranja i od toga nisam odstupao. Radili smo vrlo dobro, nije se ostvarilo ono što smo zamislili i ništa ne bih promijenio."

Rekli ste da će stručni stožer otići zajedno s vama, a predsjednik izjavljuje da će oni ostati u klubu, barem još neko vrijeme?
"Moj stručni stožer će otići sigurno, ali ćemo napraviti sve u interesu kluba. Konavljanin će odraditi, no nakon toga više sigurno neće biti u klubu s prvom momčadi. Ali oni sigurno moraju imati otvorena vrata kluba. Nemam nikakvih konkretnih planova, poljuljan nisam, bilo je tu i dobrih stvari, ali naravno da sam zadovovljan dužinom koliko sam se zadržao."

Je li selekcija momčadi bila pogrešna?
"Mogao bih pričati o tome dugo, ali pojačanja koja su došla su došla isključivo u dogovoru sa mnom. Ako ja sebe želim štititi, glavni igrači na kojima sam inzistirao nisu došli. Pojavili su se neki drugi koji su bili zanimljivi i raspoloživi i kao takvi su i dovedeni."

Koliko je dobro svaki put stvarati novu momčad na startu prvenstva?
"Nije to dobro, ali sam u više navrata govorio kolika je kriza u klubu bila zadnjih godina i sve je to ostavilo traga na momčadi i dan danas se to osjeća. Ništa nije moguće ostvariti preko noći."



Post je objavljen 27.10.2008. u 14:02 sati.