Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

protiv babilonskog rasapa




IME RUŽE



Kolege, potpuno sam suglasan da ruža ostaje ruža, kako god je nazivali. Mogli bismo je nazvati paraprotanj, štrkljauš, severeva ili kefetor, njezine latice bi ostale iste, miris se ne bi promijenio, lišće bi i dalje bilo zeleno, a na stabljici bi bio i poneki trn. Njezin odraz u vodi ne bi zbog toga iščeznuo.

Međutim, moram istaknuti da smatram najpametnijim da se ruža zove upravo ruža, kad je već zovemo ružom. Zamislimo samo da netko naziva ružu "tulipan", netko drugi "rašpilj", a netko treći "kupus". I onda taj koji zove ružu kupusom, a blato je za njega biber, odluči po receptu pripremiti salatu od kupusa… Fuj!

Zato mislim da je vrlo važno da se sve imenovano naziva upravo svojim imenom, nikako drugačije.









Post je objavljen 27.10.2008. u 10:46 sati.