Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/artificiallife

Marketing

Before & After

Mjesec i pol docnije, napokon stavljam sličice nove sobe! Došla je i fotelja, od stolice za komp sam odustala, znači imam sve. Ta-da!:

A ovako je to izgledalo prije:

Ustvari mi je bilo super imati žute zidove, pogotovo u našoj maloj mračnoj rupi. Uvijek mi je nekako bilo kao da sobu obasjava sunce, kada se ono stvarno već ne može probiti kroz prozor. Ali kako je s vremenom plijesan sve više napadala zidove, oni su postajali sve zeleniji - nisam htjela staviti sliku najkritičnijeg dijela sobe zbog bojazni da bi mogli imati noćne more tipa attack of the green blob ili sličnog sadržaja.

Detalji:

//ova loptica na trećoj sličici bi trebala biti obučena u ljubičasti fluff, ali nikako da odvojim vremena da to napravim//
Čiča maler nam je sobu prefarbao u bijelo i povukao donji lila dio. Naravno, opet sam htjela LJUBIČASTU boju, ali to na žalost ne postoji (a ne daje mi se hrpa novaca da mi boju smješaju) iako sam ja bila uvjerena da Jupol gold ima baš tu tamnu ljubičastu kakvu ja hoću pa sam ostala razočarana ustanovivši da me pamćenje očito ne služi dobro jer imaju samo plavu, zelenu, ciklama, narančastu, crvenu i žutu. Šteta, ta boja mi je baš dobra. Morala sam se zadovoljiti pigmentom i naravno dobila glupu lila boju. Kada je čiča maler otišao, soba mi je bila nekako dosadnjikava pa sam povukla još jednu gornju crtu oko sobe. Mnogo bolje.

S obzirom na to da još uvijek nemamo Ikeu (koja ima kupljeno zemljište u Svetoj Nedjelji, ali su ih toliko izgnjavili ovi naši da su odustali od gradnje...ko zna, možda su se do sada i zemlje riješili) morala sam se zadovoljiti Kikom. Tamo sam kupila sve što se na slikama može vidjeti osim fotelje (koja je hrvatski proizvod!) i stola koji je ustvari još Zoran naslijedio od svog 12 godina starijeg brata, pa sam ga onda prefarbala u plavo (vidi se na slici od 'before'), a sada je bijelo-rozi :). Mučilo me je gdje ću pobogu naći rozu boju za drvo, ali onda sam se dosjetila da mogu kupiti rozu samoljepljivu tapetu i problem riješen :)). Ljubičastu lampu sam popalila mami, a vaza je kupljena tko zna gdje i datira iz davnog doba kada sam prvi puta poželjela imati ljubičastu sobu s bijelim namještajem, puno boljim od ovoga, koji sam sama dizajnirala (oslanjajući se na forme koje su vladale 60ih) i koji nam je trebala raditi jedna cura. To se nekako na žalost nikada nije realiziralo. I oduvijek sam htjela imati ovakav bijeli fluffy tepihić - naravno, nije odran s prave životinje već je 100% poliester :). S policom za knjige (velikom) sam super zadovoljna, ali uzela sam i ovu manju za 250kn da se nađe kada se knjige počnu gomilati. U zadnje vrijeme smo se ustručavali od kupovine knjiga iz suštog razloga što nismo imali kamo s njima. Sada možemo nastaviti, jeee! Ovaj ormarić na kojem stoji linija i gramofon je simpa jer 1. - lijepo stanu ploče i 2. - vrata su klizna tako da unose dinamičnost u prostor jer se možeš igrati formom i slagati vrata kako ti se svidi. Stalci za CDe su mi totalna fora - dolaze samo u sivoj boji pa sam se morala opet poslužiti lila sprejem (i otkrila da ipak postoji nešto tamniji ljubičasti sprej, dosta skup oduše, ali da ispravim krivi navod iz nekog prijašnjeg posta - ipak postoji). Stalke sam htjela složiti nešto drugačije tako da ide: ljubičasta horizontalna crta, pa bijeli razmak od zida, pa ljubičasti stalak, pa bijeli razmak i ljubičasti stalak - znači da stalci budu kao pofarbane paralelne pruge. No gos'n inžinjer mi je to onemogućio tvrdeći da ako buši tamo di sam ja zamislila da će se elektrokjutati iliti spržiti strujom pa sam morala popustiti i sad mi je malo bezze kako je to ispalo, al ajde, bar ga imam i dalje ako će mi trebati još šta bušiti (nek oni perverzniji slobodno to protumače kako žele).

I najbitniji dio svega:

Zamračena soba i ogromna slika pred tobom. Zdjela puna kokica. Noge dignute u zrak. To je ono što u Mastercard reklamama nazivaju 'neprocjenjivo'. To rečeno - živio goCard :)))

Da imam vremena, po cijele dane bi samo gledala filmove.

Post je objavljen 26.10.2008. u 20:52 sati.