Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽAN 1.MEMORIJAL "RIJEČKE VATRE"

RIJEKA
Piše: Damir Marenić

Natjecanje vatrogasnih grupa je natjecanje vatrogasaca koje obuhvaća savladavanje različitih prepreka, upotreba samoizbavne tehnike prenošenje ozlijeđene osobe i razvlačenje „B“ cijevne pruge pod pritiskom te gašenje požara.

Danas je na Gatu Karoline Riječke u Rijeci održan 1.memorijal „Riječke vatre“ koje se sastoji od natjecanja vatrogasnih grupa (Fire Combat) kako JVP tako i DVD-a , a organizirano je u čast riječkih vatrogasaca poginulih prilikom spašavanja ljudi i imovine.Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera pošto su uz hrvatske vatrogasce nastupili i gasilci iz susjedne Slovenije. Samo natjecanje započelo je u 10 sati a vatrogasne grupe koju su sačinjavale po dva vatrogasca trebale su savladati prepreku uz upotrebu osnovnih-operativnih radnji.

U kategoriji „A“ prvo mjesto sa 143,20 bodova pripalo je GE Nova Gorica iz Slovenije u sastavu Borut Mihelj i Tadej Širca, drugo mjesto osvojila je JVP Opatija sa 149,70 bodova u sastavu Rene Raymond Gulin i Branimir Jurčić dok je treće mjesto pripalo ekipi DVD Opatija koja je osvojila 163,30 bodova a nastupili su Tonči Šorić i Josip Pecek. U ovoj kategoriji za JVP Zagreb nastupili su Dario Devčić i Krešimir Lenard koji su osvojili 16.mjesto sa 249,10 bodova. Dario i Krešimir ujedno su članovi DVD Rakitje koji se nalazi u sastavu VZG Sveta Nedelja.

U kategoriji „B“ prvo mjesto pripalo je ekipi JVP Zagreb u sastavu Denis Bartol i Miroslav Crnogorac koji su usvojili 188,30 bodova, drugoplasirani su Dario Gauš i David Marot iz JVP Rijeke sa osvojenih 192,30 boda dok su treći Boris Kauzlarić i Zoran Rački također pripadnici JVP Rijeka sa osvojenih 193,50 boda. U kategoriji „C“ prvo mjesto za Igora Hrelju i Marijana Smerdela iz JVP Rijeka sa osvojenim 218,80 boda a u kategoriji „D“ pobjedu su odnjeli Darko Vagaja i Joco Damjanović članovi JVP Rijeka koji su osvojili 326,20 boda.


VJEST PRENJELI
Gasilci.org


Post je objavljen 25.10.2008. u 19:07 sati.