Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prijem

Marketing

HRT 3 Sport kreće 1. veljače 2009 godine?

Photobucket

U današnjem broju Jutarnjeg lista napokon smo dobili novi, konkretan termin starta trećeg, sportskog kanala Hrvatske Radio Televizije, HRT 3 Sport. Prema izjavi urednika sportskog programa HRT-a, Brune Kovačevića za Jutarnji, novi termin starta za HRT 3 Sport je 1. veljače 2009 godine.

Očekivani datum pokretanja novog kanala nacionalne televizije bio je 1.1.2009 godine pa stoga odgoda od mjesec dana i ne predstavlja toliko veliki problem za sve ljubitelje sportskih događanja koji željno iščekuju novi sportski kanal.

Photobucket


Projekt HRT 3 Sport najavljuje se već nekoliko godina, no svaki put bez konkretne realizacije. Početak masovnije digitalizacije zemaljske televizije u Hrvatskoj donio je i potrebu za emitiranjem usko specijaliziranih digitalnih tematskih kanala, a kao i u većini Europe i kod nas će nacionalna tv kuća biti predvodnik u digitalizaciji. Tako HRT već neko vrijeme najavljuje pokretanje dva nova tematska kanala: HRT 3 Sport i HRT 4 koji bi bio informativnog karaktera.

HRT 3 Sport trebao bi zamijeniti postojeći HRT-ov digitalni kanal HRT Plus koji se od 2004 godine emitira putem satelita, putem kabelskih mreža i u T-comovom MAXtv-u. Kanal će se emitirati i u okviru digitalnih zemaljskih multipleks kanala diljem Hrvatske, no zasad nije poznato u kojem bi se multipleksu trebao emitirati (najvjerovatnije MUX B, nap.a).

HRT 3 Sport biti će odličan razlog brojnim ljubiteljima sporta da se prebace sa analogne na digitalnu zemaljsku televiziju pošto će se u budućnosti na ovom kanalu emitirati najveći dio sportskih događanja. U prilog novom terminu starta HRT 3 Sport ide i najnovija audicija HRT-a za sportske novinare što bi moglo značiti da HRT ovog puta doista misli ozbiljno te da trebaju svježe komentatorske snage za novi projekt. Dakle, trebamo sačekati još nešto više od 3. mjeseca da bismo na malim ekranima ugledali HRT 3 Sport, a ako se to ne dogodi ... nećemo se tome previše čuditi.


Photobucket
Za sada skijanje samo na HRT-u 2

Valja spomenuti da će HRT od ovog vikenda ponovo prenositi sve skijaške utrke, a ljubiteljima skijanja obećaje se da će na HTV-u gledati sve utrke tehničkih disciplina uživo te neka nadmetanja u brzim disciplinama, a ostalo će se emitirati putem snimke. No, od 1.veljače kada kreće HRT 3 Sport, kompletan Svjetski kup prenosit će se direktno, najavljuje Bruno Kovačević.

Jutarnji list

Post je objavljen 24.10.2008. u 20:54 sati.