Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/niniane

Marketing

Zvijeri plišane!

S obzirom na to da nisam naročito dobar komentator društvenih zbivanja koja ovih dana potresaju Lijepu našu (da, meni je i dalje lijepa, unatoč svemu), radije se bavim lijepim i zabavnim stvarima. Konkretnije, ponovnim sudjelovanjem u promocijskom projektu svog dvostrukog kolege Zorana Krušvara, riječkog psihologa i pisca koji u promociji svojih knjiga ima uvijek vrlo zanimljive i jedinstvene ideje.

Za one koji to još ne znaju, kad je Zoranu izlazio roman "Izvršitelji nauma Gospodnjeg", roman je bio popraćen multimedijskim promotivnim projektom koji je uključivao soundtrack, spotove rađene na pjesme sa soundtracka, trailere, kazalištnu predstavu, performanse, natječaj za fan fictione (to je inače prvi hrvatski roman koji je imao trailer i fan fiction), fotografije i grafike... A ja sam u projektu sudjelovala kako izradom dva spota ("Apologija za Amparo" i "Pax Romana" te trailera, a bilo me i u performansu na promociji romana na SFeraKonu i među autorima fan fictiona.

Sve je to skupa bilo vrlo zabavno (posebno dio u kojem me vlastiti muž "ubio" - dvaput, jednom u spotu, u kompi s frendicom, i drugi put na performansu) - dovoljno zabavno da bih, kad je Zoran zatražio spot i za svoj novi roman, "Zvijeri plišane", odmah oduševljeno pristala.

"Zvijeri plišane" su inače roman za djecu i mlade u kojem, u Zoranovom stilu, ima svega i svačega i to na poprilično, ehm, za jedan dječji roman kontroverzan način. Ali neću spojlati roman prije no što izađe (promocija na Interliberu!), nego objasniti zašto sam uopće krenula pisati o tome.

Naime, ovog puta pripadnici hrvatskog fandoma Zoranu rade pjesme za promociju. Trenutno su u igri tri verzije pjesme koja će biti, ajmo reći, službena "himna" romana - a na NOSF portalu je u tijeku glasanje za verziju koja će postati službena verzija. Pa molim sve iole zainteresirane da skoknu ovamo, na link za glasanje i dodijele svoj glas onoj verziji koja im se najviše sviđa. Moj favorit je prva verzija (izdvojena ovdje, ali ne odlučuje samo moj ukus;), pa zato - ajde svi tamo i glasati! ;-)

Post je objavljen 24.10.2008. u 18:20 sati.