Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuca-r

Marketing

Bolovanje

Eto, i to se događa - kućica je na bolovanju!

Upravo tako odgovaram čim me netko upita kako napreduje kuća. Zapela je na bolovanju u upravnom odjelu! Referentica koja rješava ''predmet R'' je veći dio rujna provela na bolovanju, došla u ured na par dana, a zatim se vratila na bolovanje. Druga referentica, koja je također bila bolesna, jedva stiže raditi svoj dio posla, a kamoli preuzeti nešto tuđe. Ni voditelj ureda nema ništa više sreće sa zdravljem...

U međuvremenu, još su dvije dječje bolesti napale kuću - put i voda!

Vjerojatno su već svi, koji uskoro planiraju graditi, apsolvirali zakonsku odredbu o pristupu s prometne površine i odredbe prostornih planova uređenja o istima. Put na koji će biti priključena naša kuća, zadovoljava oboje, ali uvijek postoji netko tko želi biti veći papa nego Papa pa spominje potrebu izrade geodetskog elaborata za put; (Okružnica za evidentiranje prometnih površina). Srećom, prije dva tjedna zatekle su nas pripreme za uređenje i asfaltiranje puta, koje Općina vjerojatno izvodi na osnovu nekog odgovarajućeg dokumenta, dakle - više nema sumnje je li put zaista put.

Priča o vodi postala je zanimljiva zajedno s uređenjem puta. Bilo bi ga smiješno asfaltirati, a onda nakon par tjedana raskopati asfalt i polagati cijevi za priključak vode. Plan je bio nazvati Općinu i nadležno poduzeće te probati iskoodinirati radove. Iako još nemamo rješenje o uvjetima građenja, obećano nam je da će se prije asfaltiranja napraviti priprema za priključak vode pa ćemo vidjeti hoće li se to zaista dogoditi. Kako god bilo, barem ćemo imati mirnu savjest da smo probali uštedjeti nešto proračunskog novca... :-))

Kako problemi nikad ne dolaze sami, ovaj tjedan se i moja ''bolja'' polovica razboljela od previše posla i provela par dana u bolnici na infuziji i antibioticima. Sada je doma i miruje, bolovi još traju, ali prolaze... Još malo odmora i spavanja pa će biti dobro.

Ukratko, kuća košta...




Post je objavljen 25.10.2008. u 14:51 sati.