Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rahkiah

Marketing

Uspavani muzičar

Za rođendan ću dobiti gitaru. Njegovu staru, godinama nekorištenu akustičnu gitaru. Možda je u pitanju hir, moj hir, ili jednostavno uvjerenje da sve trebam probat dok imam za to vremena, ali zadnjih mjeseci razmišljam o pokušaju sviranja.
Vidjet ćemo što će od toga biti.
Za početak, moram smislit ime. Volim imenovat stvari.
Imam plišanog rakuna koji se zove Đuro,
tetovažu zovem Grga,
imam imaginarnog prijatelja pod imenom Wolfgang,
zmaja od folije koji se zove Amadeus,
a palma u sobi zove se Mozart. Kod zadnje trojice vidljiv je pattern, zar ne? Ne mogu reć da je slučajan, sve je počelo s Wolfgangom...no neću sad o tome...

Gitara bi trebala dobit neko posebno ime... Možda je nazovem muškim imenom... Razmišljam o tome da pričekam dok ne vidim kakav će nam odnos biti. Hoće li to biti jedna novotkrivena ljubav, obostrana strast, nešto veće od života... ili će biti platonska, nikad ostvarena ljubav za koju su fatalni bili moji ukočeni prstići ili presječena veza između mozga i ruku? A možda neće ni bit ljubav.
Možda... možda je nazovem ženskim imenom, onako feministički i nabrijano... Ili nježno romantično?
Videt ćemo...
U svakom slučaju, gitarin i moj odnos neće stati ako se ispostavi da je moja muzikalnost samo imaginarna, kao recimo i moj Wolfgang. I taj odnos bit će umjetnički, i tu će ona biti medij...Jednostavno, oslikat ću je. :)

Trebam li nešto reć o svojoj ljubavi prema glazbi?
To je jedna pasivna ljubav. Platonska. Ja volim, žudim, izgaram u toj ljubavi. Volim je neopisivo.
Jednoj mojoj dragoj prijateljici, inače profesorici viole, bilo je neobično kako ja uživam slušajući njezino vježbanje. pa čak i kad svira samo jedan ton. Jedan jedini. Ja tu vidim, čujem, čaroliju.
Volim slušat probe. Možda čak i više nego samu gažu. Mislim da se na probama vidi ono pravo.
No to je sad nešto drugo. Sasvim druga priča.
Ponekad mislim da sam u prošlom životu bila mačka, mačka koja je živjela u prostorima muzičke škole. Zato obožavam muziku a ne znam svirat. Nisam nikad ni probala.
Zato ću sada probat.

Pokušat ću probudit muzičara koji spava dubokim snom duboko u meni. Nadam se, barem, da samo spava. Nadam se da nije mrtav.




Post je objavljen 23.10.2008. u 21:09 sati.