Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI NAM NISU VJEROVALI

SUBOTICA

“Jučer oko 15,00 sati došlo je do požara obiteljske kuće, u Mostarskoj ulici u Subotici, vlasništvo B. Đ. U ovom požaru smrtno je stradalo dijete M. E. (3) koje je u momentu izbijanja požara bilo samo u kući. Očevid je obavio dežurni istražni sudac Općinskog suda u Subotici.”


Ovako glasi priopćenje za javnost o strašnoj tragediji koja se dogodila u obiteljskoj kući u Mostarskoj ulici broj 10 u Subotici, a koje je potpisao načelnik Policijske uprave u Subotici Borivoj Mucalj. U dva-tri reda, ni nepunih 24 sata nakon ovog strašnog događaja, načelnik je vlasnike kuće i žrtvu potpisao inicijalima, a znatiželja javnosti dodatno je zadovoljena informacijom da je očevid obavilo neimenovana službena osoba! Uzroci požara, kao i podaci pod kojim je uslovima stradalo dijete od dvije i po godine nisu, valjda, dovoljno zanimljivi. A najvažnija činjenica glasi: dvoipogodišnji Emran Maljoku izgorio je u utorak u požaru, koji je iz za sada nepoznatih razloga izbio u Mostarskoj ulici broj 10, a više od 30 članova uže i šire obitelji, izbeglica 1999. iz Kosova Polja, noć je tog 21. listopada provela u dvorištu, pošto je kuća gotovo u potpunosti izgorjela.

- Vatrogasci su izašli tek poslije više od pola sata i to tek pošto ih je zvao susjed, a ne nakon naših poziva. Požar je dotle zahvatio veliki dio kuće i, na žalost, malom Emranu nije bilo spasa. O našim pozivima postoji listing i to svako može provjeriti - nastavlja sugovornik. On je potvrdio riječi koje je istog dana dao jedan od očevidaca da je jedan od rođaka uspjo jedno dijete spasiti, ali ne i drugo, pošto, kako kaže, zbog siline vatre “za njega nije bilo spasa”.

- Uopće nas ne interesira kuća, nego dijete koje je stradalo i zašto nam vatrogasci nisu vjerovali. Neka izađe bilo koja komisija, uvjeriće se da je požar uveliko zahvatio kuću dok vatrogasci nisu izašli - kaže Ali Nedžmedin. opširnije

VEZANE VJESTI
Majka iz plamena spasila dvoje djece

Post je objavljen 23.10.2008. u 09:24 sati.