Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Projekt molitve

Projekt molitve

Kada je riječ 'projekt ' u pitanju , obično pomislimo na neke nacrte , gradnju ili nešto takvo. Nekako se tek u zadnje vrijeme ta riječ počela koristiti i za neke nematerijalne ' projekte '.

No , 'projekt' molitve !? Znamo za molitvene sastanke , za razne vrste molitava … ali za molitveni projekt !?

Zašto ne ! Radi se , u ovom slučaju o planskom pozivanju i okupljanju crkvenih vođa i pastora grada Osijeka u molitvi , prije svega , za taj naš isti grad . Vjerujemo da je molitva djelatna ; da Isus čuje molitve te da ima potreba koje zajedno trebamo zastupati. Naše zajedništvo je jedna od tih potreba. Podijeljeni smo , kao protestanti , u različite vjerske zajednice i vjerske udruge te nam je povezivanje potrebno. Čak mi se čini da neki imaju prisnije zajedništvo i molitve sa drugim kršćanskim crkvama ( rkt. –prije svega ) , nego sa sličnijim i srodnijim zajednicama i udrugama.

Danas sam kontaktirao i zadnje crkve , sutra i preksutra bih još trebao provjeriti tko će od pozvanih doći , a u subotu se molimo. Slijedeći mjesec ćemo već dogovoriti kada i gdje je slijedeći molitveni sastanak - i tako do ljeta . I to je taj 'Projekt' - jednostavan i izvediv.


Post je objavljen 22.10.2008. u 22:49 sati.