Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: P!NK


P!nk - Sober.mp3
Sjećate se kad sam vam nedavno, kad sam vam predstavio novi singl za Pink, prognozirao kako će pjesma nesumnjivo postati hit? Možda vam se iz ove perspektive to čini kao mala stvar, no s Pink to nikad nije bila sigurna stvar. So What je vjerovali ili ne njezin prvi solo #1 hit u Americi. A s obzirom na to da i Sober zvuči dobro, prilično je dobro u tom smislu najavila svoj novi album Funhouse. Vidjet ćemo konkretne brojke vrlo skoro jer album izlazi 28.10.
Kod Pink cijenim dvije stvari. Prvo, njen glas. Nesumnjivo jedan od najboljih u glazbenoj industriji, a zvuči uvjerljivo što god pjevala. Drugo, njen stil. Stav, štogod. Jedna je od rijetkih kod koje sve to što predstavlja i cijeli taj imidž ne djeluju lažno i marketinški isplanirano. Moram se odmah ograditi i od eventualnih komentara na račun moje kritike Christine Aguilere u kontekstu prvog albuma Pink. Da, bio je to r&b album, no Pink je oduvijek bila bad ass, a i na kraju krajeva, ona nije producent. U skladateljskom smislu mogu čak reći da je na istom mjestu. Govori o istim stvarima i istim problemima koje ima u vezama. Osim što je brak sad iza nje.
Max Martin i Pink očito su dobar spoj. Uspješno su surađivali na prošlom albumu, a i ovdje su glavne svijetle točke albuma. Na Sober se pojavljuje i Danja, ovdje u malo drugačijem, no uobičajeno vrlo dobrom izdanju. Iznenađuje ipak malo što je na ovom albumu manje angažiranih tekstova, tekstualnih opaski na račun drugih (naravno, neizostavna Jessica Simpson je spomenuta u So What, ali to je uglavnom to), općenito manje eksperimentiranja i manje zabave (Funhouse?), a više "ozbiljne" Pink. Zvuči dobro na Sober, zvuči odlično na izvrsnoj I Don't Believe You, zabavna je na neobičnoj Bad Influence. Ima još pokoji dobar trenutak, no glavni problem opet mi je ta njena nedorečenost, nepostojanje neke kompaktne cjeline, da možete staviti album i preslušavati ga više puta. Kao da želi spojiti sve u čemu je dobra, dokazati da je dobra na više područja, pa tako nerijetko dobijemo poluproizvod i tamo gdje je najbolja.
Billy Mann i Max Martin glavni su producenti na albumu, a sve pjesme potpisuje naravno Pink. Ovdje je pjesma Sober, drugi singl s albuma.
OCJENA: 3

Post je objavljen 22.10.2008. u 22:41 sati.