Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Napokon Zvono!

Jesu li se studenti konačno trgnuli iz mrtvila?


Dugoočekivani drugi broj lista Udruge hrvatskih studenata Uskoplje Zvono, konačno je ugledao svjetlo dana. Veliki vremenski razmak između prvog i drugog broja, kao i gotovo potpuno zamiranje web stranice uskopaljskih studenata, upućivao je na doista duboku krizu u koju je zapao ovaj svojevremeno prilično ambiciozno zamišljeni i najavljeni projekt uskopaljskih studenata (ali i ne samo on!), no, ponovni izlazak Zvona, vjerujemo, znači da je posvemašnje mrtvilo konačno iza UHSU-a.
U novom broju objavljen je tucet članaka, tematski veoma raznovrsnih, što je list učinilo sadržajnijim i zanimljivijim, a, s druge strane, svim ili gotovo svim objavljenim tekstovima zajednička je ozbiljnost u pristupu temi ili bolje reći stanovita odmjerenost što cijelom listu daje stanoviti akademski background, koji se u prvom broju nije osjetio toliko kao u ovom.
U uvodnom tekstu glavni urednik Mario Juričević piše o obilježjima studentskih udruga općenito i koristima koje studenti mogu imati od članstva u njima, te posebno o obilježjima uskopaljske studentske udruge. Drugi članak O listu također je urednički i u njemu se u nekoliko rečenica progovara o problemima Zvona, ali se, isto tako, nastoji animirati nove generacije uskopaljskih studenata da nastave ono što je započela genercija koja je pokrenula list i, uopće, po prvi put organizirala uskopaljske studente.
U rubrici naslovljenoj Politika i društvo objavljeni su članci Marija Juričevića Eksterni „nation-buildung“ i europska budućnost Bosne i Hercegovine, Davora Kusture Nacionalizam, te članak Darijana Solde naslovljen Revolucija.
U rubrici Prirodne znanosti Marinko Soldo piše o osiromašenom uranu u BiH, a u rubrici Informatika ponovo Darijan Soldo ispisuje članak pod naslovom Zaštita prije svega. Članak Ante Šarića Epitafi bez trofeja objavljen je u rubrici Kultura, a članci Darija Bagarića Spasenje već sada i Damjana Solde Čovjek: smisao ispitivanja u rubrici Vjera i religioznost. U sportskoj rubrici Marinko Soldo bavi se skijanjem i perspektivama toga sporta u Uskoplju, a na kraju, kao i u prvom broju lista Zvono odabranim pjesmama zastupljena je Ana Kustura, koja je i zamjenica glavnog urednika.
Zvono



Post je objavljen 22.10.2008. u 23:30 sati.