Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/listazarijeku

Marketing

Denis Pešut: (P)ostaje li Lista za Rijeku jedina gradska opozicija?

Kakvim tempom riječka politička kobasica raste, na predstojećim izborima će Lista za Rijeku ostati jedina opozicijska stranka. Ovakav način političkog djelovanja kojim aktualna vlast već godinama guši demokratsku scenu u gradu postao je još nakaradniji nakon otvorenih najava o internim SDP-ovim anketama na osnovu kojih će se raspodijeliti buduće funkcije u poglavarstvu, naglašeno je na današnjoj pressici Liste za Rijeku na kojoj su govorili predsjednik stranke Denis Pešut, tajnik Predrag Blečić i član savjeta Livio Defranza.

- Postavlja se pitanje o kakvoj to sigurnoj pobjedi i anketama govore u SDP-u kada oko sebe okupljaju grupaciju od deset stranaka? Neupućeni promatrač bi prije pomislio kako se radi o strahu od slabog pojedinačnog lokalnog stranačkog rejtinga među biračima nego o samouvjerenosti, riječi su Denisa Pešuta koji je svim političkim faktorima SDP-ove osmeroglave koalicije uputio javni izazov da se usude na izbore izaći sami i tako pred javnošću i građanima provjeriti svoj rejting i snagu.

- Postavljamo pitanje svim strankama uključenim u kobasicu, radi li se o organizacijama koje pokušavaju provesti svoj program ili o trgovačkim društvima koje žive od broja fotelja koje im SDP dodjeljuje kao stožerna koalicijska stranka? Takav način djelovanja ih je i doveo do potpunog gubitka lokalnog stranačkog identiteta i mizernog rejtinga među biračima pa sve stranke uključene u ‘kobasicu’ danas ne mogu ni sanjati o pojedinačnom prelasku izbornog praga od 5%, zaključio je Pešut.

Tajnik stranke Predrag Blečić osvrnuo se na posljedice, prema njegovim riječima, gušenja demokracije u gradu.
- Od političke močvare u kojoj promjene vlasti nije bilo rekordne 63 godine nažalost trpe građani koji sve lošije žive i kojima će se na predstojećim izborima pod uspjeh pokušavati prodavati projekti koji su zakasnili 60 godina. Istovremeno, prema podacima statističkog zavoda prosječne plaće su prošle godine u našoj županiji po prvi puta u povijesti pale ispod državnog prosjeka. Za takve rezultate je osim centralne zaslužna i lokalna vlast koja još od 90-tih luta bez ikakve gospodarske vizije Rijeke i riječke regije. Lista za Rijeku će u predizbornoj kampanji otvarati upravo gospodarska pitanja, a građane će pozvati da iskoriste predstojeću izbornu godinu i kažu svoje veliko ne takvoj potrošenoj politici koja će se i na predstojećim izborima pokušati sakriti iza deveteročlane ili deseteročlane koalicije što je raritet na svjetskoj razini, zaključio je Blečić.

Na pressici je najavljeno i skoro predstavljanje gradonačelničkog kandidata stranke te nositelja stranačke liste za gradsko vijeće koje će se održati kroz desetak dana u Circolu. (www.rijekadanas.com)


Post je objavljen 22.10.2008. u 22:10 sati.