Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojblogbrlog1984

Marketing

Malo, malo, pa o Toši...

A što, kad ga toliko volimo...

Iako je prošlo već, skoro, tjedan dana, ja tek sada pišem o tome. Naime, 16. listopada bilo je godinu dana otkako je Toše stradao. Ali neću mnogo o tome. Tko se toga još želi sjećati??

Image and video hosting by TinyPic

No, medijski se više istakla godišnjica posljednjeg Tošinog humanitarnog koncerta u Skopju, 5. listopada. Croatian Music Channel uživo je prenosio koncert sa Gradskog stadiona u Skopju. Toši u čast, pjevali su naši: Tony, Nina, Sandi, Aki i mnogi drugi... Bosnu i Hercegovinu predstavljao je Tifa, koji je bio i Tošin osobni prijatelj, a iz Srbije su došli mnogi Tošini prijatelji i suradnici, kao Goca Tržan, s kojom je snimio duet "1200 milja", te Biljana Krstić, s kojom Toše pjeva "Jovano, Jovanke". Jedan od izvođača bit će i Željko Samardžić, te Leontina, koja je napisala Tošin hit "Čija si".

Image and video hosting by TinyPic

Procjenjivalo se da će koncert zaraditi do 50 000 Eura, a u humanitarne svrhe ovog Tošinog koncerta, na kojemu on nije bio, otišlo je 100 000 Eura.

Image and video hosting by TinyPic

Upravo je tragičnog 16. listopada 2007. Toše trebao s Ninom Badrić potpisati ugovor za 11 velikih koncerata koji su trebali biti održani u 11 hrvatskih gradova.

Image and video hosting by TinyPic

U sljedećih nekoliko dana na tržištu cijele regije trebao bi izaći i dugoočekivani Tošin album na engleskom jeziku “Hardest things” po istoimenoj pjesmi koja je već tjednima suvereno prva na gotovo svim nacionalnim top-ljestvicama. Za “Igru bez granica”, Tošin posljednji megahit, čiji je autor i veliki Tošin prijatelj Miroslav Rus nagrađen Porinom za pjesmu godine. Rus je i autor Tošine pjesme na hrvatskom jeziku “Još uvijek sanjam da smo zajedno” koja dosad nigdje nije bila izvedena, a planirali su je objaviti na njegovu idućem albumu na hrvatskom jeziku koji makedonski slavuj, nažalost, nije dočekao.

Image and video hosting by TinyPic

Kako doznajem, navedena pjesma će do kraja mjeseca biti puštena u eter paralelno u svim zemljama regije, a upravo to najviše očekuje cijela vojska njegovih fanova koja proteklih godinu dana nije dopustila da izblijedi sjećanje javnosti na pjevača koji bi posthumno na Balkanu mogao ostvariti slavu sličnu Elvisovoj u Americi.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 22.10.2008. u 20:21 sati.