Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Novi projekt "Eko - Zadra"- "Jelka 100%"

Korpiklaani - With Trees


Javni poziv na održivo obilježavanje Božića

Udruga "Eko-Zadar" počinje s provođenjem projekta "Jelka 100%" koji ima za cilj potaknuti odgovorno ponašanje prema okolišu i održivo korištenje šumskih resursa. Projekt je izrastao iz akcije "Posadimo stablo" koju smo uspješno proveli u razdoblju između prosinca 2007. i veljače 2008. godine u suradnji s Hotelijersko – turističkom i ugostiteljskom školom Zadar. Učenici škole, predvođeni školskom eko-sekcijom, umjesto posječene jelke u povodu božićno-novogodišnjih blagdana okitili su, i kasnije u školskom vrtu zasadili, bor iz lončanice.

Svjesni činjenice kako većina obitelji i institucija u prosincu kupuje božićnu jelku; naša je namjera na lokalnoj razini skrenuti pozornost na potrebu očuvanja postojećih šumskih resursa, te sadnje novih šuma. Stoga i ovim putem želimo uputiti javni poziv svima da svojim primjerom; nabavkom bora ili jele u lončanici doprinesu očuvanju šuma. Želja nam je na prvom mjestu potaknuti mlade generacije, a time i škole, na održivo obilježavanje blagdana bez počinjenja štete za okoliš, te posredstvom njih edukativno utjecati i na članove njihovih obitelji.

Projekt "Jelka 100%" financijski je poduprla Raiffeisen bank, a njegovoj realizaciji materijalno i savjetodavno doprinijet će i komunalna tvrtka Nasadi d.o.o – Zadar. Očekujemo potporu i drugih institucija i pravnih subjekata, te medija, o čemu ćemo izvijestiti na našim internetskim stranicama. Sve zainteresirane za sudjelovanje u projektu ili davanje potpore pozivamo da se jave u udrugu ili voditeljici projekta Nives Rogoznici na e-mail: fenix_ni@yahoo.it

www.ekozadar.org


Post je objavljen 21.10.2008. u 11:27 sati.