Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/annapurna2

Marketing

Započeo završni juriš

Nakon odmora i proslava rođendana u BC-u, razdoblja lošeg vremena (koje i dalje traje - Sl.1. Annapurna 2 jučer), ponovnog prekida internetskih satelitskih veza (navodno smo „potrošili“ unlimited karticu?!), posjeta časnika za vezu koji nas nadzire iz zadnjeg sela 1400 m niže i sedam sati daleko, evo nas opet s novim vijestima. Započeo je završni juriš na vrhove Annapurne, ako ne oba, bar će jedan pasti, nadamo se.
U Himalaji ništa nije jednostavno. Prva skupina koja je prekjučer krenula, imala je peh za pehom. U fiiksnim užetima, Vecu je zahvatila kamena lavina i jedan kamenčić sa cca 200 m visine i 3 kg težine pogodio ga je u lijevo rame. Otišao je do obližnjeg Logora 1, no s njega se drugo jutro zbog bolova morao vratiti u BC (Sl.2). Obradio ga je poznati specijalist za ozljede ramena prof.dr.sc.Ivan Jurković (Sl.3.). Povreda nije teška, kroz koji dan sve će biti u redu, ali na 7000 m ne može se penjati s bolovima u ramenu.
Nedugo nakon toga, Bruni su se već blizu Logora 2, prema kojem je krenuo sa Sašom, počeli smrzavati prsti na nogama, pa se i on morao vratiti u BC gdje ga je dočekao Veco i već rečeni doktor Jurković (sl.4.) koji ovih dana ima posla preko glave (kuharski pomoćnik je otvarao neku konzervu prstima i porezao si je nekoliko prstiju), a ja sam jučer skuhao neki grah na „zagrebačko-nepalski način“ i svi tvrde da je taj skromni obrok razlog što su cijelu noć proveli u našim BC kenjarama, a doktor je da spriječi zatrpavanje rupa u njima, potrošio veći dio zaliha Sedliara.
Danas je svanuo dan kao i nekoliko posljednjih s vjetrom samo oko 150 km na vršnom grebenu (Sl.5.). No, hrabri penjači (Ferro, Aco i Marko), već su ranom zorom krenuli na brdo (Sl.6.), za sat dva bili u fiksovima, zaokruženo (Sl.7.). S kojim satom razmaka slijede ih Pemba i Nawang. Za to vrijeme, Saša je rješio ključni dio grebena na 7000 m, probivši se kroz labirint seraka, a postavio je novih 160 m fiksnog užeta (Sl.8.), a s njime su Lakhpa i Pasang.
U nedostatku drugog posla, dva ekstremna skijaša Dragec i dr.Jojboli (Sl.9) krenuli su negdje u okolici obaviti ekstremni skijaški spust, no o tome u slikovnom prilogu u nekom od sljedećih nastavaka.
Još sedam dana, pozdrav Darko
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 21.10.2008. u 07:54 sati.