Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/papar

Marketing

USKOK potvrdio da Gašper Gaćina LAŽE

Temeljem članka 7. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 172/2003) javnosti se iznosi informacija da kaznenu prijavu koja je podnjeta protiv Gašpera Gaćine 13. rujna 2006. godine, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta NIJE odbacio te da USKOK NIJE odustao od progona Gašpera Gaćine.

OBJAŠNJENJE

Gašper Gaćina je 16. srpnja 2007. godine koristeći se službenim memorandumom kojega je ovjerio vlastoručnim potpisom i pečatom Hrvatske agencije za telekomunikacije obmanuo Vladu RH da je kaznena prijava protiv njega odbačena odnosno da je postupak protiv njega obustavljen.

Gašpera Gaćinu se prema kaznenim prijavama sumnjići da je protuzakonitim pogodovanjem telekomunikacijskim operatorima Republiku Hrvatsku oštetio za više stotina milijuna kuna.

Da je kazneno djelo počinio, potom dao iskaz policiji, nakon čega je utjecao na svjedoke i dokaze te na kraju ponovio kazneno djelo.

Odabrana poglavlja iz kaznenih prijava protiv Gašpera Gaćine mogu se potražiti na ovoj adresi http://papar.blog.hr u ranijim postovima dolje.

Potvrdu USKOK-a mozete pogledati ovdje:

Download: USKOK_potvrdio_Gacina_LAZE.pdf

Iz priloženih isprava razvidno je da USKOK NIJE odustalo od progona Gašpera Gaćine, te da je tijekom 2007. i 2008. godine u pravilu svaka dva tjedna USKOK-u upućivana požurnica.


Post je objavljen 21.10.2008. u 04:19 sati.