Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: JAMES MORRISON


Nema sumnje da je James Morrison jedan od najboljih pjevača današnjice. Ako tome dodamo da sam piše svoje pjesme, da su pjesme redovito dobre...
Njegov debitantski album jedan je od najboljih pop (pop-rock, kakogod) albuma koji su se pojavili prošle godine, a njegov nasljednik Songs For You, Truths For Me, samo nastavlja ono što je započeo na prethodniku. Morrison je jedan od onih za koje se nadate da neće raditi radikalnije promjene na novim materijalima, a opet se bojite da vam ne dosadi ukoliko ostane isti.
You Make It Real zapravo je odlično najavila album jer se više manje radi i o takvom albumu. Melankolični pop, hrapav Morrisonov glas, emocije emocije i samo emocije. Na nekim pjesmama ipak iznenađuje smirenijom i nježnijom interpretacijom, vokalom mekanijim nego inače.
O pjesmama također ništa loše za reći. Ima ih nekoliko koje ne oduševljavaju, no s obzirom na sve ono što nam pop rock glazba danas nudi, ovo je jedan vrlo čvrst, ugodan i pjevan album. A pjesme poput Fix The World Up For You, Save Yourself, Please Don't Stop The Rain ili If You Don't Wanna Love Me (impresivna interpretacija) zasigurno će još dodatno učvrstiti njegov status jednog od najtalentiranijih kantautora današnjice. Kod mene zasigurno jesu.
Sve pjesme naravno potpisuje Morrison, od suradnika tu su Eg White, Ryan Tedder, John Shanks i drugi. Album u prodaji od 29.09.
OCJENA: 4+


Post je objavljen 21.10.2008. u 02:03 sati.