Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aliciakeys4ever

Marketing

songs in a minor

Prodavši se u više od 235 000 primjeraka u svom prvom tjednu (više od 50 000 tijekom prvog dana puštanja u prodaju), Songs in A Minor, u prodaju pušten 5. lipnja 2001. godine, prodao se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta, uspostavivši Alicinu popularnost unutar i izvan Sjedinjenih Američkih Država, gdje je postala najbolje prodavanim mladim umjetnikom 2001. godine (kao i najbolje prodavanim R&B umjetnikom). Prvi singl na albumu, Fallin', proveo je šest tjedana na vrhu ljestvice Bilboard Hot 100. Alicia je izvela skladbu Someday We'll All Be Free Donnyja Hathawaya na dobrotvornoj priredbi America: A Tribute to Heroes koja je pratila događaje 11. rujna 2001. godine. Još je jedan singl s albuma Songs in A Minor, A Woman' Worth, dospjeo na Top 10 skladbi u SAD-u. Alicia i album osvojili su pet Grammyjevih nagrada 2002. godine, uključujući nagradu za Najboljeg novog umjetnika i Pjesmu godine (Fallin'). Kasnije, 22. listopada 2002. godine, Alicia u prodaju pušta Remixed & Unplugged in A Minor, ponovno izdanje albuma Songs in A Minor, koji je uključivao osam remix i sedam unplugged verzija nekih pjesama s njenog debitantskog albuma.

Kritike albuma bile su većinom pozitivne. Alicin rad imao je zvuk sličan soul pjevačima 1970ih, poput Curtisa Mayfielda, Marvina Gayea i Stevieja Wondera, uz hip hop utjecaje poput onih prisutnih u neo soul umjetnika kao što su Lauryn Hill, Erykah Badu i D'Angelo.

U to vrijeme, Alicia je napisala, producirala, odsvirala na glasoviru i otpjevala pozadinu pjesme Impossible Christine Aguilere, s njenog kasnijeg albuma Stripped iz 2002. godine.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


kiss kisskiss

Post je objavljen 20.10.2008. u 21:29 sati.