Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

CO Zagreb ostvario prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu

HC PICK SZEGED - RK CROATIA OSIGURANJE ZAGREB
30- 36 (14-15)
Liga prvaka, skupina H, 3.kolo
Suci: Rickard Canbro i Mikael Claesson (Švedska)
Delegat EHF-a: Herbert Jeglic (Slovenija)
Isključenja: HC Pick Szeged 6 minuta, CO Zagreb 4 minute

U trećem kolu skupine H, CO Zagreb je na krilima mladosti i bez svog najboljeg igrača Ivana Balića, došao do prve ovosezonske gostujuće pobjede.

U prvom poluvremenu Zagreb je poveo 2-0, što su Mađari stigli, ali Zagreb je uspio održati razliku. Hrvatski je prvak bio strpljiv i racionalan u obrani, dok je pravu priliku u napadu nalazio kada je mađarska obrana bila najumornija. Raspoloženi Tonči Valčić probija 6-0 obranu Szegeda i podiže Zagrebovo vodstvo na 12:10. Mađari se ne uspijevaju prilagoditi Zagrebovoj čvrstini, ali solidno drže priključak do kraja poluvremena. Petrea pogotkom za 13:12 prvi put dovodi svoju momčad u prednost, a Zagreb u rezultatski minus. Skok dizanjem T. Valčića i pogotkom Štrleka završava prvo poluvrijeme.

U drugo poluvrijeme Mađari kreću realiziranim napadom Krivokapića za 15:15. Štrlek potom ne stigne uhvatiti loptu te Mađari kreću u novi napad koji završava obranom Škofa. Vori je potom izborio isključenje, te prisilio suce na isključenje broj 2 kod Mađara, a 7m za Zagreb spretno i vješto realizira Lazarov za 15:18. U nastavku utakmice Škof i dalje brani odlično, a svojom 5.obranom ponudio je Zagrebu da gradi svoju prednost. Oslobađa se prostor za Horvata čijim pogotkom CO Zagreb odlazi na četiri razlike drugi puta na utakmici pri 19:15. Pogoci Duvnjaka i Štrleka održavaju stečenu prednost, a Lazarov iz vrlo teške situacije pored dvojice ispred sebe zabija i drži prednost od 5 pogotka. I dalje se čini kako je Lazarov ostao sam da završava Zagrebove akcije i ulazi u dobar ritam. Štrlek ima ponovno rješenje i pogodak broj 8, a Zagrebu rezultat 18:24 u 41. minuti . Lazarov šestim pogotkom iz sedmerca podiže prednost Zagreba za 19:26. Somić i Vukić potom ulaze u igru, a Valčić podiže Zagreb na +9. Vukić ulazi u seriju, ne riskira, te zabija tri zaredom i vodi Zagreb na osjetnu razliku 21:31 u 48. minuti. Bjeliš dobiva priliku na utakmici te pogađa iza Somića 22.put za Pick Szeged. Zagreb se u obrani i dalje odlično kreće, a Mađari ne uspijevaju pronaći rješenja. Zagreb je primio tri pogotka zaredom što Červar koristi kao minutu predaha. Valčić prekida Pickovu seriju u 54. minuti , a glavni stup obrane Igor Vori stavlja točku na i Zagrebove realizacije iz napada i u 56. minuti rezultat je 26:36. Do kraja utakmice Mađari su držali ključ igre u svojim rukama, no vremena za nešto ozbiljniju rezultatsku promjenu nije bilo.

Tako se hrvatski prvak vraća iz Mađarske kući pjevajući s novim bodovima u džepu. Mađari su u susret ušli bez Andelkovića i Nenadića, a Zagrebaši bez Ivana Balića za kojeg se strahuje da bi mogao propustiti i SP u Hrvatskoj. No Zagreb je pokazao čvrstu i dobro uvježbanu obranu te kako je jedan od glavnih kandidata za osvajanje europskog trona.

Za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL i rukometanu ivana :PPP


Post je objavljen 18.10.2008. u 19:42 sati.