Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

S djecom u Rim

Evo i posljednjeg nastavka našeg putovanja u Rim.

Putujete li s djecom, vjerojatno ćete pokušati pronaći kompromis između dječjih i svojih želja i interesa. Nećete očekivati da će klinci tri dana zaredom od jutra do večeri šetati muzejima, zainteresirano razgledavajući slike starih majstora, ali isto tako nećete provoditi cijele dane na ljuljačkama u nekom parku ili, još gore, u igraonici nekog fast food restorana, jer za takav provod niste ni trebali napustiti svoj grad.

Mi se na svakom putovanju potrudimo unaprijed saznati lokacije parkova u blizini hotela, kao i postoje li neke druge zanimljivosti za djecu, ne bi li nasljednicama svako putovanje bilo što veselije i zanimljivije. Ovaj smo put otkrili postojanje Explore, muzeja za djecu u kojemu klinci mogu isprobati četrdesetak zanimanja odraslih. Na žalost, muzej nije otvoren cijeli dan, nego u određenim terminima, a broj posjetitelja je ograničen, pa se preporuča rezervirati ulaznice unaprijed. Mi smo išli na sreću i dobili smo ulaznice i bez rezervacije.


Zgrada Explore prilično je velika i navodno izgrađena uz maksimalno poštivanje okoliša: upotrebljava se solarna energija, mnoge su stvari napravljene od recikliranih materijala i sl.


Dječici se nudi, kao što rekoh, isprobavanje brojnih zanimanja odraslih: od vatrogasaca i trgovaca, preko vozača tramvaja i broda, voditelja vijesti, televizijskih meteorologa, grafičkih dizajnera, bankovnih službenika, stomatologa i liječnika, sportaša i kuhara do egzotičnih zvanja poput dizajnera parfema u posebnom kutku kojeg je opremio Bulgari. Postoji i kutak za najmanje pikavce. Oni ne eksperimentiraju sa zanimanjima odraslih, već s vlastitom vještinom hodanja bez držanja za maminu ruku. sretan










Muzej ima i relativno veliko dvorište u kojemu možete boraviti i izvan radnog vremena. Nema u njemu neki preveliki izbor igračaka, pa čak ni raskošno velike površine za dječje ispucavanje energije, no dobra je stvar što možete bez brige pustiti dječicu da se vesele, jer je dvorište sasvim ograđeno, pa nema opasnosti od prometa.




Konačno, tu je i restoran u kojem smo jeli izvrsnu pizzu. njami




Muzej se nalazi u središtu grada - do muzeja smo išli javnim prijevozom, a pri povratku smo nabacili prekrasnu šetnju do Piazza di Spagna.

Putujete li s potomcima u Rim, svakako zavirite u Exploru. Koliko mi je poznato, u Hrvatskoj ne postoji slično mjesto, pa će klinci uživati, a vi ćete imati mirnu savjest kad ćete idući dan odlučiti posjetiti neko ozbiljnije mjesto. wink




Post je objavljen 17.10.2008. u 21:24 sati.