Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Peca Popović za Djoku Kojota

„Rokopisi" - Petra Pece Popovića

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
peca popović (1967)……..........……........djoka kojot

U nedelju, 19. oktobra u 19h, u Pozorišnom klubu, održaće se promocija knjige Petra Pece Popovića, „Rokopisi", prva, i po rečima autora, poslednja knjiga izašla iz njegovog pera.

Ova promocija po želji autora i organizatora, predstavlja omaž njegovom dugogodišnjem prijatelju i saradniku u časopisu „Džuboks", nedavno preminulom zrenjaninskom novinaru Đorđu Vojnoviću Kojotu.

Na tribini će govoriti, sem autora, Petra Pece Popovića, Pera Janjatović, Bogica Mijatović, Momčilo Rajin i Milan Riza Bojanić, koji će se sećati uz svirku.

Za istoričare popularne muzike na jugoslovenskim prostorima, Petar Popović je jednostavno nezaobilazan. Ne samo kao svedok, već i kao akter, jer je on više od 30 godina direktno učestvovao u stvaranju i oblikovanju rok kritike, omladinske štampe, muzičkih radio i televizijskih emisija, rok grupa i rok koncerata, i jednostavno celokupne rok scene u SFRJ i SRJ. Knjiga sa tekstovima o velikim imenima rok muzike i ekskluzivnim fotografijama ima duh pop magazina i duh dokumenta-svedočanstva o vremenu druge polovine XX veka, kada se formirala rok kultura koja je oblikovala svest generacija i uticala na osvajanje novih sloboda u svetu. Peca Popović je počeo da piše o rok muzici s 16 godina, a u dugoj karijeri bio je urednik časopisa „Džuboks" i ROCK, urednik PGP RTS-a, prvi urednik muzičkog radija 101, urednik OK televizije, organizator brojnih muzičkih događaja.... On je jedan od najzaslužnijih za „primanje" i popularisanje rok muzike na ovim prostorima i novinar sa impresivnom listom zanimljivih sagovornika.

Prema jednoj izjavi autora ove knjige, u „Zelenom zvonu" ćemo prisustvovati predstavljanju postskriptuma jednog života.

Rekli su o Djoki - upiši se -->

Post je objavljen 16.10.2008. u 06:00 sati.