Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pio980

Marketing

Ne, opet...(2.dio)

Doista nas žalosti činjenica da se pozvanim za takve monstruozne optužbe koje bi uvrijedile svakog časnog čovjeka, našao upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere. Da je ef. Smajkić kojim slučajem pročitao te tekstove ili ih čuo opjevane tada nikako ne bi uputio uvredljive riječi onome koji u svojim pjesmama veliča najveće vrjednote čovjeka a to su ljubav prema Bogu, ljubav prema obitelji i ljubav prema domovini. To što je Thompson Hrvat i što kroz svoje pjesme priča hrvatsku priču ne smije i ne može biti razlog da ga ljudi druge narodnosti i vjere, a osobito Bošnjaci, optužuju za fašizam.
Izjave i optužbe mostarskog muftije ne samo da su neutemeljene nego su i opasne jer on ne samo da obmanjuje javnost vlastitim interpretacijama nego pokušava zastrašivati nekakvim“udarnim hordama“ koje postoje samo u Smajkićevim mislima.“ I kao što sam već spomenuo koncert je protekao bez incidenata, mirno i dostojanstveno. Ono što bi izdvojio ovom prilikom da se na nekim državnim televizijama u Hrvatskoj prenosila izjava muftije Smajkića (txt.154) ali se nije prenijela gore navedena činjenica. Opet se istina zanemarila u hrvatskom medijskom prostoru.

Bio je to još jedan uzaudni pokušaj kako bi se zabranio, bez razloga, Thompsonov koncert. No postavlja se pitanje, koje je bilo objavljeno u jednom tjedniku, kako to da je za muftiju Smajkića opasan Thompson, hrvatski branitelj, a nije žena ,četničkog zločinca Arkana, Ceca, koja dakako je podupirala njegov teror i njegovu velikosrpsku politiku?


Post je objavljen 16.10.2008. u 12:10 sati.