Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

POBJEDA U ZAGREBU

RAGBI
Igralište na Savi
4. kolo Interlige
Mladost : Makarska r. 14 : 17 ( 0 : 7 )
Sudac : Mešnjak ( Sisak )
Gledatelja : 87
Pobjedom u Zagrebu Makarski rabijaši kompletirali su naporan tjedan u kojem su odigrali tri utakmice ( Olimpija, Nada, Mladost). Iako sa svega 16 igrača uspijeli su pobjediti ekipu Mladosti za koju igra i jedan Makaranin, Milan Šabić. Bila je ovo vrlo čudna utakmica. Makarska je od samog početka krenula po pobjedu, međutim nikako nije mogla realizirati terensku nadmoć. Tako su propustili 5 – 6 mrtvih šansi za postizanje zgoditka. Ipak, pred sam kraj poluvremena sudac Mešnjak opravdano je dosudio kazneni zgoditak za Makarsku nakon što je Dedić na 5 metara od skor prostora visoko oboren. U drugom dijelu nastavio se nevjerovatni niz promašaja Makarske koja je mogla i morala odigrati puno bolje, te su domaći uspijeli poravnati rezultat na 7 : 7 u 55 min. Ipak, do samog kraja Makarska je preko Dedića iz kaznenog udarca i zgoditka Lovrete ( 65 min. ) osigurala mirnu završnicu. Na isteku susreta, u 80 min., Mladost je uspijela smanjiti na 14 : 17 što je bio i konačni rezultat ove vrlo loše utakmice. Sljedi reprezentativna stanka od 3 tjedna. Hrvatsku čekaju Češka u prijateljskoj utakmici u Pragu, te teška gostovanja na Malti i u Nizozemskoj u sklopu Europskog kupa nacija, divizija 2, grupa B. Od igrača Makarske pozvani su Mračević, Dedić, Mucić, Nola i Muhtić.

Beni Grle : Odigrali smo jako loše. Griješili smo u osnovnim stvarima i puno teže od očekivanog pobjedili motivirane domaćine. Ovo nam je bila 3 utakmica u tjedan dana i potpuno smo se potrošili. Iskoristi ćemo reprezentativnu stanku kako bismo se što bolje pripremili za utakmicu s Nadom u kupu. Možemo biti zadovoljni dosadašnjim tijekom prvenstva jer smo ubilježili tri pobjede iz četri odigrana kola.
Makarska rivijera: Nola, Grle, Osmanović, Letica, Pleić, Babić, Selak, Mračević, Dedić ( 12 ), Lovreta ( 5 ), Srzić, Mrkoci, Pregun, Radić, Muhtić, M. Grle
Rezultati 5. kola:
Nada - Olimpija (Ljubljana) 67:0 (36:0)
Mladost (Zagreb) - Makarska rivijera 14:17 (0:7)
Ljubljana - Zagreb 36:19 (22:7)

TABLICA INTERLIGE:
1. Nada 23
2. Makarska rivijera 12
3. Ljubljana 10
4. Zagreb 10
5. Olimpija 5
6. Mladost 3
Napomena: Makarska rivijera i Olimpija imaju jednu, a Ljubljana dvije utakmice manje.


Post je objavljen 15.10.2008. u 10:09 sati.