Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Blogerska solidarnost: uključite se u mrežu potpore Damiru Fintiću!

Nekoliko sam puta pisao o osnivanju Hrvatske blogerske organizacije. Organizacija postepeno sazrijeva, uz mnogo dobre volje ali i problema u komunikaciji, jer su blogeri ,po definiciji, narcisoidni, emotivni i anarhistički nut, pa nam je teško organizirati se i usmjeriti. A naravno, krećemo bez ikakvih materijalnih sredstava.

No, proradilo je mrežno sjedište HBO. Iako skromno izgleda, važno da se krenulo. Tu se možete i učlaniti, što vas pozivam da učinite! Daj Bog veći kup. smijeh

U posljednjih godinu dana zabilježena su tri slučajeva političkih progona blogera, koji znače kršenje slobode govora. Žrtve su bili blogeri Šibenski konobar i Željko Peratović, te mrežno sjedište vukovarac.net. Ovaj posljednji slučaj najdrastičniji je, jer su protiv vlasnika sajta, Damira Fintića, vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl i njegova supruga pokrenuli čitav niz sudskih procesa. Jedno je ročište u četvrtak, a bit će nazočna predstavnica udruge Hrvatska antikriminalna organizacija (HAKO), s kojom se nadamo uspostaviti suradnju. HBO će održati tiskovnu konferenciju u Zagrebu u petak.

Tim ćemo se slučajem, očito je, dulje baviti. Sada ne mogu detaljnije objašnjavati o čemu se točno radi. Pogledajte kompletnu dokumentaciju o seriji sudskih tužbi obitelji Štengl. Kao prvi korak na dugome putu, gdje treba iskušati solidarnost u obrani osnovne slobode misaonog bića da misli i svoje misli iznosi, napravljena je faceboog grupa "Blogerska solidarnost". Pogledajte, priključite se! Dakako da je sloboda govora ograničena - slobodom drugog; ali u ovom slučaju, smisao sudske zaštite je izvrnut.

Lokalni politički moćnik proganja građanina pokretača javnog internet portala vukovarac.net, radi izmišljenih duševnih boli. Zlorabeći pravosuđe, Štengl i njegova supruga, efikasno uništavaju egzistenciju Damira Fintića i njegove obitelji i tako šalju prijetnju svima koji bi se usudili kritički progovoriti o njima u javnosti. Umjesto da se Internet tretira kao medij, u ovom slučaju Sud je anonimne objave stavio na teret pokretaču portala, što je presedan. Nastavak suđenja i ponovnog ročišta je 16.10.2008. godine u Vukovaru.


Post je objavljen 14.10.2008. u 23:59 sati.