Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata utorkom

Zaljevski zvuk započet ćemo s predstavljanjem koncerta Hanson brothers + Pasi koji će se dogoditi ovaj četvrtak u Stereu.
Povodom toga gostovat će nam bend Pasi, s kojima ćemo poričati o svirci i o tome kada će nove snimke, a gostovat će nam u ime udruge Rirock Goran Grgurev Grga, koji je organizator događanja, te će nam otkriti kako su tekli pregovori i ostalo vezano uz koncert.



Nakon toga, u 21 sat počinjemo s Preženjem etera.
Prvo ćemo predstaviti Novi album ima američkog Neo Thrash metal benda Trivium.
Album se zove Shogun, po onoj Japanskoj gospodi, odnosno vojnim komandantima, a radi se o četvrtom albumu benda.
Trivium su često bili optuživani da kradu Metallicu, iako tu ima više nego što oči vide i uši čuju. A čega ima?
Pa osim Metallice I ponekad smiješni Green Day refreni, ali nađe se i nekih dionica koje pokazuju da momcima iz Triviuma nije stran Death metal.
Uglavnom agresivna muzika, ali ipak programirana, što oće reći da Trivium svojim melodičnim refrenim a žele čopiti i onu publiku kojoj je black album od Metallice prežestok.
No možda sam ja malo prekritičan prema bendu, a tu kritičnost temeljim na prethodnom albumu Crusade koji mi nije baš legao, dok je ovaj album započeo vrlo obečavajuće, akustičnim introm, što je metal klasik i razvije se u thrash death rasturaljku imena Kirisute Gomen.
Iduća stvar je već malo melodičnija, a treća pjesma Down from the Sky nosi totalni hitovski potencijal i siguran sam se da će se vrtiti po raznim parkovima Kvarnerskog zaljeva uz zvukove povraćanja od jeftinog vina iz obližnje vinarije, ali njezin refren ukazuje na elemente konformizma kod benda Trivium.
Generalno sve na albumu je napumpano I mislim da svkai metalac ispod 25 godina obavezno mora nabaviti ovaj album, budući su oni stariji naslušani svih bendova na koje se Trivium naslanja, pa će biti prekritični prema momcima, iako oni to baš i ne zaslužuju, ali kad čujem njihove ljigo ljigić refrene promijenim mišljenje......posebice je grozna pjesma Into the mouth of hell we march. Normalno, nakon ovako grozne pjesme samo je Pakal mjesto kamo može Trivium ići. Sramite se!
Ipak na dobar žestoki put se vraćaju prekasno, tek na šestoj pjesmi Insurrection.
Album završava pjesma Shogun, puna promjena tempa i stoga i traje 11 i pol minuta.
Ah, poslušajte sami, ako nemate album večeras na Svidu u 21 sat i odlučite.



Osim toga vrtit ćemo Megadeth jer Dave Mustaine, nakad super lik, najbolji gitarista, cuger, anarhist itd, koji se pretvorio se u mega Egomanijaka, ponovno probuđenog krščana koji je ovaj tjedan najavio snimanje novog albuma. Iako od Contdown to Extinction, po mojem mišljenju, nije snimio pošten album, nadam se da će se vratiti na stare staze kreativnosti.
To se poklopilo sa trećim greatest hits CD-om kojeg je izbacila njihova bivša izdavačka kuća Capitol, valjda želeći pokupiti lovu na krilima Metallicinog bestsellera Death Magnetica .
Uz to pričat ćemo o AC/DC-u, Clutchu i ostalima, pa nas slušajte.





Post je objavljen 14.10.2008. u 15:10 sati.