Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

6. Festival dječjeg folklora Hrvatske



Pučko otvoreno učilište Kutina, ovog je vikenda ugostilo 6. Festival dječjeg folklora Hrvatske. Glavni organizatori ovih susreta, KUD Ivančice iz Kutine, i ove su godine unaprijedili ovaj festival u odnosu na proteklih pet godina. U dva dana na bini kino dvorane u Kutini, svoje je plesove predstavilo gotovo tisuću djece iz 17 različitih kudova iz cijele Hrvatske.
Festival je otvorio dogradonačelnik Kutine, Zlatko Grdić, koji je pozdravio sve okupljene no sami čin otvaranja prepustio je samoj djeci koja nastupaju, jer kako je naglasio " Ipak je to njihov festival."
"Kako je Kutina Grad prijatelj djece, ja sam posebno ponosan na ovaj festival, koji je potvrda našeg zajedničkog rada"- kazao je Grdić.
"Ovogodišnji festival bio je najbolji do sada što se tiče kvalitete i što se tiče odaziva županija. Zaista je bilo teško izabrati najbolje među 17 skupina iz 17 različitih županija, budući da su svi bili divni" naglasila je predsjednica KUD-a Ivančice, Katica Tomac.
U izjednačenoj konkurenciji ove je godine, u kategoriji do 10 godina, pobijedio KUD Kupljenovo iz Kupljenova, drugi su bili KUD Ivančice iz Kutine a treći KUD Grančica iz Đeletovaca.
U kategoriji od 10 do 14 godina najbolji je bio KUD Punat sa otoka Krka, drugi su bili KUD Klek iz Ogulina a treći Folklorni ansambl Zdenac iz Garešnice.
"U proteklih šest godina konstantno smo podizali kvalitetu ovog festivala i biti će teško nadmašiti ovogodišnji festival, no mi ćemo se svakako potruditi da to učinimo" – izjavila je Katica Tomac.
U sklopu 6. festivala dječjeg folklora Hrvatske, dogradonačelnik Zlatko Grdić organizirao je prijem u Gradskoj vijećnici na kojoj je počastio predstvanike svih kudova koji su nastupili na festivalu.

KUTINA

Post je objavljen 13.10.2008. u 20:01 sati.