Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oaza0mira

Marketing

Molimo za mudrost....

Image and video hosting by TinyPic
Nekako sam otkrila da mi u mome nemiru pomažu Mudre izreke Salomona, pa nije na štetu, pročitati ih malo češće:
Blag odgovor ublažava jarost, a riječ osorna uvećava srdžbu. Jezik mudrih ljudi proslavlja znanje, a usta bezumnih prosipaju ludost. Oči su Jahvine na svakome mjestu i budno motre i zle i dobre. Blaga je besjeda drvo života, a pakosna je rana duhu. Luđak prezire pouku oca svog, a tko ukor prima, pametno čini.
U pravednikovoj je kući mnogo blaga, a opaki zarađuje propast svoju.Usne mudrih siju znanje, a srce je bezumnika nepostojano. Žrtva opakog mrska je Jahvi, a mila mu je molitva pravednika. Put opakih Jahvi je mrzak, a mio mu je onaj koji ide za pravicom. Oštra kazna čeka onog tko ostavlja pravi put, a umrijet će
tko mrzi ukor. I Šeol i Abadon stoje pred Jahvom, a nekmoli srca sinova ljudskih. Podsmjevač ne ljubi onog tko ga kori: on se ne druži s mudrima. Veselo srce razvedrava lice, a bol u srcu tjeskoba je duhu. Razumno srce traži znanje, a bezumnička se usta bave ludošću.Svi su dani bijednikovi zli, a komu je srce sretno, na gozbi je bez prestanka. Bolje je malo sa strahom Gospodnjim nego veliko blago i s njime nemir. Bolji je obrok povrća gdje je ljubav nego od utovljena vola gdje je mržnja. Gnjevljiv čovjek zameće svađu, a ustrpljiv utišava raspru. Put je ljenivčev kao glogov trnjak, a utrta je staza pravednika.Mudar sin veseli oca, a bezumnik prezire majku svoju.Ludost je veselje nerazumnomu, a razuman čovjek pravo hodi. Ne uspijevaju nakane kad nema vijećanja, a ostvaruju se gdje je mnogo savjetnika. Čovjek se veseli odgovoru usta svojih, i riječ u pravo vrijeme - kako je ljupka! Razumnu čovjeku put života ide gore, da izmakne carstvu smrti koje je dolje. Jahve ruši kuću oholima, a postavlja među udovici. Mrske su Jahvi zle misli, a dobrostive riječi mile su mu. Tko se grabežu oda, razara svoj dom, a tko mrzi mito, živjet će. Pravednikovo srce smišlja odgovor, a opakomu usta govore zlobom. Daleko je Jahve od opakih, a uslišava molitvu pravednih. Bistar pogled razveseli srce i radosna vijest oživi kosti. Uho koje posluša spasonosan ukor prebiva među mudracima.

Post je objavljen 13.10.2008. u 13:57 sati.