Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madamvalentina

Marketing

2006 Prvi poljubac (u poznim godinama )


Ništa nije nepromijenjivo, pa tako ni naša neobična veza.

Proslo je jos jedno ljeto , Toni je ugostio svoju obitelj , ali nisam vidijela njegovu zenu o kojoj bi povremeno progovorio po neku rijec.
Jedino sam vidijela njegove kceri koje su ljetovale dolazeci i odlazeci vise puta tijekom ljeta. Povremneo bi dosli i neki njegovi prijatelji , koji bi se zadrzali po nekoliko dana.

Sve je bilo monotono dok se jednog dana nešto nije dogodilo .

Toni je predvečer došao vidno tužan, učinilo mi se da sam čak vidjela i suze u njegovim očima , ali sam izbjegavala pogledati ga u oči .

- Gotovo je , rekao je .

Nije mi bilo jasno, što je gotovo .
Tek tijekom šetnje mi je postupno ispričao o čemu se radi.
Bez puno detalja mi je rekao da se ta zadnja veza koju je imao jednostavno prekinula i da više nema šanse da se obnovi jer ga je dotična žena jako razočarala radi svoje radoznalosti .

Ovo mi je bila pouka da ja ne budem takva , na sreću nisam ni bila do sada , jer sam osjetila da nije uputno Tonija pitati o nečemu što ne želi reći ili razgovarati o necem sto on ne zeli.

Pružila sam mu lijepe i nježne riječi utjehe i rekla da uvijek može računati na moju podršku , savjet, diskreciju, iako sam znala da mu je bilo teško dati neki savjet , jer je on u svakom području razgovora bio informiraniji od mene, što priznajem , do sada mi se nije tako često događalo .

Tog dana više nismo pričali o njegovom prekidu veze.
Idućeg dana mi je rekao da je ukinuo telefonsku liniju, internet i ugasio mobitel.
Ova njegova odluka je bila čudna, ali me nije iznenadila obzirom na ono malo što sam ga poznavala.
Upitala sam ga:

- Kako ćemo sada komunicirati?

Jer smo se na telefon povremeno javljali da se dogovorimo kada bi padala kiša kad ćemo u setnju. Rekao je:

- Postaviti cemo interni telefon od mene do vas.

Ovo mi nije bilo jasno kako će funkcionirati , ali je on već idućeg dana proveo kabel od moje kuće do njegove i spojio telefone.
Zezali smo se da imamao crveni telefon, iako nije bio crven nego plavi , kao onaj što su imali čuveni predsjednici.

Slijedećih dana Toni je bio jako tužan , uznemiren i nezadovoljan , naše šetnje su bile uglavnom tihe i bez i dosad rijetkih razgovora.
Jedne večeri kada je zapuhao iznenadni vjetar za vrijeme naše šetnje, spontano sam se privila uz njega i rekla da mi je baš hladno .

Pogledali smo se u oči i tada me po prvi put poljubio, onako zapravo usta na usta . Trnci su me prošli od kose do pete , osjećala sam se kao na sedmom nebu , neki potpuno novi osjećaj , kao da se do sada nisam nikada poljubila s muškarcem. Ovo mi je bio kao prvi put, ai bio je na neki način jer sam dugo bila bez pravog muškog dodira.

Poslije ovog možda simboličnog čina, idućih nekoliko dana smo počeli razgovarati malo više i onda je iznenada krenulo sve, kad sam mu jednom prilikom rekla da moram zvati mamu u Italiju večeras , a on je na to dodao da i on ima mamu tamo i tako se počelo odmotavati naše klupko konca .

Raspričali smo se što je bila nevjerojatna promjena u odnosu na ranije, a pričali smo o svemu i svačemu . Uskoro smo doznali mnoge stvari jedno o drugome , a bile su nevjerojatne .
Imali smo jako sličnu prošlost oboje . Sličan život i običaje , skoro identične prehrambene navike , slične životne puteve , slične bračne veze i rastave.

Nevjerojatno je da smo bili jedno kraj drugog , a da nikada ranije nismo ni pričali o tome , pa tako ni doznali koliko smo ustvari slični i odgovarajući jedan drugome, s malim izuzetkom mojih godina jer sam od Tonija starija 10 - tak godina, ali mlađi muškarci su mi oduvijek bili slabost.
Toni se u početku držao dosta suzdržano u pogledu nježnosti i odmah sam osjetila da tu nešto ne štima .

Moje osvajanje njegovog prijateljstva je počelo još prije dvije godine a intenzivnije osvajanje njegovog srca prije jedne godine , a do sada sam stigla tek do poljupca.

Moje prijateljstvo sa Tonijem je bilo prožeto nekakvim poštovanjem prema njemu koje mi nije dozvoljavalo da napravim korak dalje prema intimi , jednostavno pred njim sam se osjećala nezrelo , a moja sklonost ka zavodjenju se pred njim nekako izgubila ili prešla u neki drugi plan .





Post je objavljen 13.10.2008. u 01:57 sati.