Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Singapore Sling

Kao i ostale metropole koje imaju gastronomski "trademark", poput samoborske snicle, leskovackog voza i sinjskog arambasica i Singapur ima svoj tajni recept. Da bi ga potrazili morate zaviriti u Raffles Hotel, jos jedan od objekata koji nosi ime po Sir Stamfordu Rafflesu. Medjutim, dok cetverotracni bulevari i moderni tornjevi odudaraju od lika i djela viktorijanskog kolonijalista, hotel izgradjen 1887. godine kao ljetnikovac sa vanjskim i unurasnjim dvoristem lako je zamisliti kao mjesto na kojem je boravio stari Stamford. Isprva je bio izgradjen kao bungalov na singapurskoj plazi, medjutim nakon nasipanja i prosirivanja grada nasao se usred mravinjaka viktorijanskog Singapura. Deset godina kasnije hotel je prosiren, a na svoj stoti rodjendan zatvoren radi potpunog renoviranja. Nakon sto je zavrsen 1991. godine njegujuci arhitektonsku bastinu vremena u kojem je izgradjen Raffles Hotel je postavio standard luksuza za ostale hotele istoimenog lanca, a jedan od najmodernijih je otvoren potkraj 2007. godine bas u Dubaiju, kao dio Wafi Cityja.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Medjutim, tajnu hotela necete naci u kuhinji, nego i Long Baru. Postavljajuci standarde i reklamirajuci svoj brand, bar je poznatiji od samog hotela i postoji u vise od 60 gradova u svijetu, ne nuzno u hotelima iz lanca Raffles. Na primjer, u Dubaiju je domacin Long Baru hotel Rotana Tower. Medjutim, nije bar ono sto nas zanima, nego njegov najpoznatiji koktel, Singapore Sling.

Image Hosted by ImageShack.us

Sling je prvi put "smuckao" Ngiam Tong Boon prije gotovo 100 godina, medjutim recept je dozivio znacajne promjene prije 40-ak godina i za to je zasluzan necak starog barmena koji je izmislio Sling. Dok recepti mogu varirati od bara do bara, originalnim se smatra onaj u kojem se koktel servira u casi od 2 dl, sadrzi: 0.4 dl dzina, 0.2 dl Heering Cherry likera, a moze se koristiti i neki drugi cherry brandy, 0.05 dl Cointreaua, 0.05 dl DOM Benedictine, 0.1 dl soka od grenadine, 0.8 dl soka od ananasa i 0.3 dl soka od limuna.
Nakon visestrukog isprobavanja na nekoliko lokacija party ustanovili smo da je najblizi originalnom receptu onaj u nasem hotelu na otoku Sentosa, jer je ovaj u Long baru nesto veci i blazi.

Najbolje je da probate sami...Post je objavljen 12.10.2008. u 22:00 sati.