Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

NA KRILIMA MLADOSTI DO NOVIH BODOVA

CO Zagreb-Wisla Plock S.A. 34:17 (15:7)

Liga prvaka, Skupina H, 2.kolo
Zagreb, Dom Sportova-Ledena dvorana
Suci: Jiri Opava i Pavel Valek (Češka)
Delegat EHF-a: Dragan Nachevski (Makedonija)

Ugodno popunjena dvorana, mladi igrači puni snage, volje i dobrih rješenja, za oko lijepa utakmica te na kraju slavlje Zagrebaša-to je slika kakvu smo danas vidjeli u Ledenoj dvorani Doma sportova. Nakon 33-33 u utakmici protiv Löwena bilo je važno, ponovno na domaćem terenu, uzeti bodove.

Ne tako jaka i opasna Wisla Plock s Natom, Zolotenkom, danas sjajno raspoloženim Seierom i starim vukom Wicharyom nije predstavljala veći problem CO Zagrebu. U današnjem sastavu CO Zagreba nije bilo ozlijeđenih Balića i Backovića, ali rezultat od 34-17 dovoljno govori o jačini Zagrebove klupe koji je bio primoran za utakmicu prijaviti 3 golmana.

Početni napad Horvat nije uspio iskoristiti, ali je zato Škof obranio prvu loptu Wisli. Minutu kasnije, za prvi pogodak na utakmici, precizan je bio Zlatko Horvat, a nakon njega u mrežu sjajnog Seiera loptu spremaju Vori i Duvnjak. Prvi pogodak za Wislu Plock u četvrtoj minuti sprema Zolotenko na što Horvat uzvraća s dva pogodka za 5:1. U 10.minuti Nat na Horvatu radi prekršaj za 7 metara s kojih je precizan bio Kiril Lazarov. Do 19.minute Poljaci su uspijeli zatresti mrežu sjajnog Škofa tek četiri puta, a tada je Wuszter bio precizan sa sedam metara za 11:5. Razlika se do kraja poluvremena samo povećavala te se na odmor otišlo s 8 pogodaka razlike-15:7.

Drugo poluvrijeme otvara Zolotenko kaznom od 2.minute nakon čega je Domagoj Duvnjak bio precizan za 16:7. Zatim pogađa mladi Štrelk nakon čega Wuszter iskorištava sedmerac(17:8). U 35.minuti za 17:9 pogodak postiže Kuptel, nakon čega su precizni bili Lazarov i Duvnjak do sljećeg sedmerca Wisle. Ponovno je precizan bio Wuszter za 19:10. U 38.minuti prekrasan cepelin Lazarov-Štrlek-Lazarov na kraju završava u rukama Seiera. Josip Valčić sredinom drugog poluvremena postiže 23 pogodak za CO Zagreb i razliku od 10 golova. U nastavku su Zagrebaši imali po 11-12 pogodaka, a nekoliko sekundi prije time outa Zagreba u 55.minuti Zolotenko postiže posljednji pogodak za Wislu Plock. Nakon time outa precizni su za CO Zagreb bili još T.Valčić, Horvat te Vukić dva puta. CO Zagreb je tako na krilima mladosti uzeo nove bodove i ostvario zavidnu pobjedu od 17 golova razlike: 34-17 te se sad nalazi na prvom mjestu H skupine s 3 boda.

Za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL i rukometanu anchi:)

Post je objavljen 12.10.2008. u 20:01 sati.