Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sweetnovember

Marketing

ZNAKOVI ZLOUPORABE I POSLIJEDICE ZLOUPORABE DROGA

Image and video hosting by TinyPic


LJEPILA, BENZIN, ACETON I SLIČNE LAKO HLAPLJIVE TVARI
ZNAKOVI: prazan pogled, pospan izgled. Djelovanje slično početnom djelovanju alkohola. Euforija bez jasnog razloga, katkad nasilničko ponašanje. Mogućnost javljanja halucinacija.
POSLJEDICE: teškoće u pamćenju i koncentraciji, ozbiljna oštećenja mozga, anemija, povećana opasnost od gušenja, nagla smrt.

MARIHUANA
ZNAKOVI: euforija 'napadi' smijeha, zakrvavljene oči, spuštene vjeđe i izrazita glad. Koordinacija pokreta je loša, poremećen osjećaj za vrijeme (čini se da vrijeme prolazi brže ili sporije od realnog). Remeti se i osjećaj za udaljenost, pa je osobito opasna vožnja pod utjecajem ovih sredstava.
POSLJEDICE: smanjena motivacija za svakodnevne (školske) aktivnosti i obaveze, poremećaj spolnih funkcija, smetnje koncentracije i pamćenja. Karcinogeni spojevi u dimu marihuane nekoliko su puta brojniji od onih u dimu cigarete, pa je pojačana opasnost od plućnih bolesti. Ubrzava se rad srca.

LSD
ZNAKOVI: osoba pod utjecajem LDS-a iskrivljeno doživljava stvarnost. Govor je nepovezan, izmjenjuje se smijeh i plač. Vremenska i prostorna orijentacija je poremećena. Javljaju se jake halucinacije, za kojih je ponašanje konzumenta nepredvidljivo. Povećana je opasnost od nesretnih slučajeva samoubojstva.
POSLJEDICE: pojava tzv. flashback-a odnosno fenomena da se neočekivano, nakon više dana ili tjedana uzimanja, javi djelovanje LSD-a. zbog nepredvidljivosti ova je pojava izuzetno opasna. Moguće su dugotrajne halucinacije te pojava shizofrenije.


Image and video hosting by TinyPic


AMFETAMINI (SPEED)
ZNAKOVI: povišen glas, široke zjenice. Uživaoci su pretjerano aktivni, ubrzanog govora i pokreta.
POSLJEDICE: povišen krvni tlak, opasnost od infarkta, razdražljivost, nesanica i mršavljenje. Katkad se javlja nasilničko i paranoidno ponašanje. Nakon prestanka uzimanja javlja se depresija i umor.

ECSTASY
ZNAKOVI: izrazita hiperaktivnost, euforija, vrlo široke zjenice, osjećaj neumornosti.
POSLJEDICE: povišenje krvnog tlaka, opasnost od srčanog udara, gubitak tjelesne težine, poremećaj spavanja

KOKAIN
ZNAKOVI: izrazita hiperaktivnost, euforija, vrlo široke zjenice, osoba ima osjećaj neumornosti.
POSLJEDICE: povišenje krvnog tlaka, opasnost od srčanog infarkta, oštećenje sluznice nosa, krvarenje iz nosa, depresija, nagla smrt.


Image and video hosting by TinyPic


HEROIN
ZNAKOVI: zjenice su izraženo sužene, vjeđe spuštene, oči mutne i vodenaste. Osoba pod djelovanjem heroina zapada u drijemež, bez želje za bilo kakvom aktivnošću ili volje da kontaktira s okolinom.
POSLJEDICE: probavne smetnje (kronična zatvorenost), gubitak teka i tjelesne težine, sterilnost i impotencija. Gubi se interes za sve aktivnost, a sva (preostala) energija usmjerava se na nabavu i uzimanje heroina.


Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 12.10.2008. u 18:16 sati.