Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hms

Marketing

JESU LI POZITIVNI ELEMENTI NEFORMACIJA DOVOLJNI DA MINORIZIRAJU NEGATIVOSTI

Jedini ozbiljan razlog koji je potaknuo raspravu medju strukom je da su neformacije pogresne, da je to koreografski lose i da odvodi mazoret ples u krivu stranu. Sada samo treba procjeniti da li su sve pozitivne strane (a ima ih) dovoljno bitne da tu negativnu stranu poniste i da usprkos toga nastavimo sa neformacijama. PA MOLIM DA RASPRAVA DALJE IDE U TOM SMJERU, dakle:

da li ima toliko pozitivnih elemenata da minoriziraju banaliziranje i los negativan utjecaj koje donose neformacije na publiku i ostale mazoretkinje

Dodali smo i nove argumente iz prethodne rasprave

Argumenti za:
- motivacija talentiranim djevojkama
- motivacija malim timovima gdje pojedinka postigne vrhunske rezultate sto potakne na rad i ostatak tima
- mogucnost sudjelovanja na Europskim prvenstvima sastavima koji nemaju dobre formacije, sto je dodatni motivator, ali i argument za dobivanje sredstava od lokalnih poglavarstava
- poticanje koreografiranja talentiranih djevojaka, te usmjeravanje buducih koreografa
- ukidanjem neformacija HMS bi izgubio oko 10.485 kn, sto je oko 10% godisnjih prihoda (smanjen prihod od startnina)
- protuargument lose kvalitete moze se djelomicno smanjiti organizacijom seminara i edukacije (iako dobar dio inertnih timova ne sudjeluje na tim seminarima)

Argumenti protiv:
- koreografije vrlo niske kvalitete, sto bitno utjece na ukupnu sliku kvalitete mazoret-plesa
- velika vecina koreografija je pogresna i radjena na isti kalup, te podjesca na trening tehniciranja sa stapom, bez koreografske mastovitosti i plesnih koraka
- kako je vecina koreografija ekstremno slicna tesko je distancirati kvalitativni poredak, pa su razlike u bodovima unutar pojedinih neformacija po 0,2 boda, sto znaci da netko moze osvojiti +/-5 mjesta (nije isto da li ste npr. 3. ili 8, zar ne?)
- prvenstva su sve duza i duza, te sve napornija
- nekim djevojkama neformacije su postale jedino bitno, pa cak i skrivaju originalne korake i tehniciranje od formacije kako bi osobno "profitirale", sto je pogresno i vrlo lose jer su formacije jedino bitna stvar u mazoret plesu, a neformacije bi trebale biti samo usputna nadogradnja (kao npr. natjecanje u gadjanju trica tijekom stanke kosarkaske utakmice)
- pojedine djevojke zbog vlastitog treninga neformacije nenamjerno zanemaruju trening u formacijama
- neformacije stvaraju ljubomoru i mrznju i u vlastitom timu (a ne samo prema konkurenciji sto opcenito donose natjecanja)
- neformacije banaliziraju mazoret ples i daju potpuno krivu sliku publici, ali i samim mazoretkinjama kojima su te djevojke pogresan "uzor"

Prenosim i jedno iskreno misljenje jedne mazoretkinje koje u stvari dovoljno govori samo za sebe:


Subjektivno bih napisala nekoliko rečenica.
Naime, kao maloj djevojčici najveći san mi je bio postati mažoretkinjom. Zbog nemogućnosti tada to nisam mogla postati. Nakon nekoliko godina roditelji su me pitali želim li krenuti na treninge. Toga dana kao da sam dobila na lutriji.
Od toga dana pa sve do danas treniram za jedan „mali“ tim.
Svake godine se trudim i dajem sve od sebe i na treninzima i na natjecanjima, ali to je uzaludno kada se cure iz mojega tima ne žele aktivirati i pokušati nešto više, nešto bolje...
Do sada nisam imala mogućnosti plesati za neformaciju. Ove godine bih više od svega voljela otplesati pred sucima - sama na plesnome podiju, bez igdje ikoga i bez onoga straha koji me prati na svakome natjecanju zbog mojih kolegica iz tima.
Bila bih jako zadovoljna kada bi u mojoj želji i velikome snu i uspjela, jer doista, sanjam ga već predugo.
Zato bih voljela da ne ukinete neformaciju, jer mislim da ima još puno djevojaka poput mene sa neostvarenim snom.
S poštovanjem i srdačnim pozdravima


Post je objavljen 12.10.2008. u 11:13 sati.