Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Jesen na izvoru rijeke Kupe....

Image and video hosting by TinyPic Jesen
Izvor rijeke Kupe je čudesno mjesto bez obzira na godišnje doba. Gorsko jezero tirkizne boje iz kojeg se rijeka Kupa probija sa 80 metara dubine. I izranja u gustoj šumi i nastavlja svoj tok sve ljepša i ljepša.

Sam izvor je jedno prelijepo, smirujuće, posebno mjesto na ovom svijetu.

Image and video hosting by TinyPicZima

Jesen sa svojim slikarskim talentima dati će izvoru jedan sasvim poseban dojam. Tirkizna boja vode usklađena sa tisućama boja jeseni i doživljaj je potpun. Nestaje razigranost i usklađenost rijeke i proljetnozelenih boja drveća, nestaje divno osvježenje koje nam pruža ljeto ili olovna surovost zime. Sve sada pršti od boja i šuštavog lišća koje se nalaze na tlu.

Image and video hosting by TinyPicProljeće

Posjetiti izvor Kupe je projekt koji traje jedan dan. Prvi cilj su Vam Delnice a nakon toga birate dali želite stazom koja nas do uzvora vodi iz mjestašca Kupari ili ćete se odlućiti za usbudljivu, strmu, serpentinastu stazu koja kreće iz malog slikovitog mjestašca Razloge.

Moj prijedlog je da ukoliko imate manju djecu ili ste stariji i teže pokretni krenete iz Kupara, šetnja traje cca sat vremena. Svima ostalima predlažem Razloge kao startnu poziciju. Dojam avanture će biti puno veći tijekom ove dvosatne avanture .

Izvor Kupe je dio NP Risnjk ( link ), dakle na istome vrijede njihova pravila.

Kada pada kiša ili je vodostaj Kupe veći postoji mogućnost da su pristupne staze poplavljene, tada ovaj izlet preporućam iskusnijim pustolovima.

Tijekom zime, kada ima snijega i leda staza od Razloga postaje poprlićno opasna!

Image and video hosting by TinyPic izvor Kupe kako ga vidi Google earth

www.rafting.com.hr

Post je objavljen 12.10.2008. u 10:24 sati.