Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

izložba- Spa Port, Banja Luka

BANJALUKA - Prva međunarodna godišnja izložba savremene umjetnosti "Spa port", u organizaciji banjalučkog Centra za vizuelne komunikacije "Protok", biće svečano otvorena 20. septembra u Domu omladine u Banjaluci.

Svečanosti otvaranja prethodiće prezentacija banjalučke verzije projekta "Free FotoLab" umjetnika Fila Kolinsa ispred "Foto Riste", a izložba će biti postavljena i održavana na više lokacija u gradu na Vrbasu.

Ana Vidović, član "Protoka", smatra da je "bilo vrijeme da se u Banjaluci poduzme jedan ozbiljan umjetnički poduhvat, koji bi skrenuo pažnju s filmskih i muzičkih festivala na pomalo zapostavljenu likovnu scenu".

Izložba "Spa port" okupila je oko 40 umjetnika iz zemlje i svijeta, koji su na temu "Kiša napolju pada, a ja u to ne vjerujem" prijavljivali djela iz područja crteža, slikarstva, grafike, vajarstva, fotografije, videa, instalacije, performansa i novih medija.

Svečanom dodjelom nagrada 1. međunarodne izložbe savremene umjetnosti otvoriće se postavka "Spa port", koja će trajati do 20. oktobra.

Pokrovitelji izložbe su Švajcarski kulturni program SCP, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, grad Banjaluka i MSU RS, a medijski pokrovitelj su "Nezavisne novine".
Predmanifestacije

Kao predmanifestacija izložbe, 18. septembra u parku "Petar Kočić" održaće se panel diskusija o temi "Okrutna istina: savremena umjetnička produkcija u Banjaluci". Dan kasnije će se performansom "Mala lekcija citata" kod hotela "Bosna" predstaviti Igor Grubić, slijedi performans ovogodišnjeg dobitnika "Zvona" Ervina Babića u parku kod SDK, a ispred MSU RS biće održana prezentacija "Intervju" umjetnika Stefanosa Tsivopoulosa.

http://www.nezavisne.com/

Post je objavljen 17.09.2008. u 00:02 sati.