Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

izložba- Paso Doble, MKC Split

Izložba 'Paso Doble', koja predstavlja radove hrvatskih i međunarodnih umjetnika, otvara se u petak, 16. svibnja, u Multimedijalnom kulturnom centru Split, u 20 sati. Kustos izložbe, koja traje do 13. lipnja, je Branko Franceschi u suradnji s Anom Janevski.

Polazište koncepta izložbe zasnovano je na dualističkoj interpretaciji stvarnosti kao principu neophodnom za njen nastanak, razvoj i opstanak. Dva predstavlja i sukob i zajedništvo koji se mogu razviti kako iz ljubavi, tako i iz mržnje, suprotnost koja može biti razorna i nesuglasna, ali isto tako nadopunjujuća i plodonosna. U umjetničkom radu dvojnost se u stvaralačkom procesu manifestira u trenutnim ili dugotrajnim suradnjama bez obzira o kakvom je diskursu riječ, ili, ako razmatramo samo vizualni plan u slučaju kada kompozicija predstavlja realizaciju dva motiva. Ciljani dinamizam dvojnosti razvija se od strasti i potrebe za drugim do opsesivnih koegzistencija i kolaboracija, osobnih i političkih podvojenosti, opipljivog nedostajanja ili stapanja s drugim.

Izložba je koncentrirana na umjetnička djela koja predstavljaju ekstazu emocija, strasti i vitalnog naboja. Djela čiji autori u procesu pronalaženja rješenja, kompozicije i/ili naracije, na bilo kojoj razini stvaranja uključuju dvojnost kao bazu funkcionalne cjeline te na taj način odražavaju veliki obrazac stvarnosti. Selekcija je zahvatila duboko u umjetničke opuse ili prethodno nerealizirane koncepte nastojeći izložbu što više odvojiti od pragmatične prakse stvaranja umjetnosti za potrebe sudjelovanja na izložbi.

Umjetnici: Vinko Barić, Valentin Bilić Prcić, Mara Bratoš, Lynne Chan & Patty Chang, Marijan Crtalić, Vlasta Delimar, Zlatan Dumanić, Rino Efendić & Milan Brkić, Sonja Gašperov, Gilbert & George, Petar Grimani, Vlatka Horvat, Juraj Karakaš, Željko Kipke, Toine Klaassen, Zlatko Kopljar, Siniša Labrović & Rino Efendić, Kristina Lenard, Marko Marković, Toni Meštrović, Anna Molska, Vanja Pagar, Mateo Perasović, Vedran Perkov, Renata Poljak, Viktor Popović, Paolo Ravalico Scerri, Jadranko Runjić, Sandra Sterle & Dan Oki, Nebojša Šeric Šoba, Sanja Švrljuga, Teatar Mozaik, Ulay & Marina Abramović, Gorki Žuvela.

više info http://www.hulu-split.hr/

Post je objavljen 16.05.2008. u 23:25 sati.